Hviezdy deťom 24.6.2024

Komunita | Máme za sebou 16. ročník charitatívneho podujatia Hviezdy deťom

Najväčšie charitatívne podujatie svojho druhu na Slovensku "Hviezdy deťom" má za sebou ďalší úspešný ročník. Aj vďaka výťažku z aktuálneho roka budeme atakovať hranicu 350 000 €.

Rekordný šestnásty ročník sa po dlhých rokoch vrátil opäť tam, kde celá táto myšlienka odštartovala, na Štadión Sihoť. Podujatie prinieslo okrem tradičného festivalu športov a mnohých atrakcií opäť charitatívny beh. Ten odštartoval práve pred našim novým futbalovým stánkom, odkiaľ viedol okolo Váhu k Zimnému štadiónu Pavla Demitru, cez Ul. M. Rázusa späť k futbalovému štadiónu. K osobnostiam ako Zdeno Chára, Pavol Regenda, Dalibor Dvorský, Rado Rančík, Janka Hospodárová a ďalší sa pridali aj rekreační bežci, ktorí svojou registráciou prispeli k výťažku pre tých, ktorí to potrebujú najviac. "Vyzbieranú sumu už tradične prerozdelíme medzi organizácie, sociálne domovy, spojené školy a zdravotne znevýhodnené deti," povedala manažérka podujatí AS Trenčín Petra Drábová.

Štartovací výstrel charitatívneho behu zaznel o 11.00 h rovnako ako aj festival športov. Deti si mohli vyskúšať florbal, basketbal, bocciu a rôzne paralympijské športy. Okrem športových stanovíšť boli pre deti pripravené aj zábavné zóny ako zóna Slovenských elektrární, skákací hrad, oddychová zóna od Lehárka, futbalové stanovištia, fotokútik, kúzelná fyzika či Orange van. Tento ročník prišli na toto charitatívne podujatie aj iné hviezdy a to záchranári, a hasiči, ktorí ukázali deťom aj prácu priamo počas zásahu.

Návštevníci mali už ako tradične možnosť vyzbierať si autogramy od osobností, ktoré sú pre nich vzorom a motivujú ich k športu: „Robíme to všetko pre deti a to je skvelé. Keď som bol mladší, tiež som vzhliadal k starším hokejistom a vždy som bol rád, keď som ich stretol a táto akcia je pre deti ideálna príležitosť,“ povedal reprezentant Martin Feherváry, ktorého doplnil mladík Samuel Honzek, ktorý si odkrútil na podujatí svoju premiéru: "Doteraz som sem chodil len ako fanúšik. Teraz som mal prvú možnosť byť tu ako hviezda a byť vzorom pre deti.“

Hlavným lákadlom podujatia zostali opäť osobnosti nielen športovej scény, ktoré sa zúčastnili futbalového turnaja, ktorý nahradil už tradičný turnaj v plážovom volejbale a futbale. Zúčastnili sa ho hviezdy ako Pavol Regenda, Milan Bartovič, Boris Valábik, Michal Totka, Richard Hargaš, Štefan Richtárech, Matúš Kvietik, Martin Feherváry, bývalí a súčasní hráči AS Trenčín a mnoho ďalších slovenských osobností. Trenčín sa tak opäť rozžiaril dobrom, nádejou a detskou radosťou: „Je skvelé vidieť toľko šťastných detí a radosť a nadšenie pri stretnutí s nimi,“ povedal hokejista Martin Pospíšil.

Všetkým účastníkom, partnerom, podporovateľom a návštevníkom ďakujeme za skvelý deň!

Fotogaléria

               
 
Autor: astn
Rozpis zápasov
2:2 Zlaté Moravce
NIKÉ LIGA, 32. kolo, 18.5.2024
FC ViOn Zlaté Moravce - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 2.7.2024

A-tím | Príprava pokračuje zápasom s českým prvoligistom

Náš tím spod Čákovho hradu čaká v priebehu týždňa ďalšie stretnutie v rámci letnej...

A-tím 2.7.2024

A-tím | Klub opúšťa dvojica hráčov

V AS Trenčín nebudú pokračovať Roman Šebeň ani Lazar Mijovič.

A-tím 1.7.2024

A-tím | Vozinha opúšťa náš tím

Kapverdský brankár Vozinha nebude pokračovať v AS Trenčín.

Fotogalérie 29.6.2024

Fotogaléria | Úvodný zápas prípravy proti MŠK Púchov

Fotogaléria z úvodného zápasu prípravy proti MŠK Púchov (2:2).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  bahis sitesi  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa