Mládež 18.6.2024

Akadémia | Sezóna plná úspechov, ale i nepriaznivých výsledkov pre dorast

Dorastenecké tímy klubovej This is my sen Academy majú za sebou sezónu úspechov, ale i nepriaznivých výsledkov. U19 získala titul a miestenku v Mládežníckej lige majstrov a U16 potvrdila svoj talent v súťaži. U17 síce nenaplnila očakávania, no získala cenné skúsenosti. Všetky kategórie ukázali skvelý individuálny rozvoj a kolektívneho ducha. Trenčianska akadémia opäť ukázala, že má silnú mládežnícku základňu, ktorá sľubuje do budúcna ďalšie úspechy.

Majstrom Slovenska sa po dvoch rokoch opäť stala naša devätnástka, keď sa po jednoznačnej dominancií v lige stala víťazom až s trinásťbodovým náskokom. Jej silu v aktuálnom ročníku ukazujú aj štatistiky a prvenstvo v počte vsietených a inkasovaných gólov, keď v 26 zápasoch zaznamenali 79 gólov a inkasovali 30. Okrem toho sme ovládli aj tabuľku efektivity. Najlepším strelcom ligy sa stal Lukáš Mikulaj s 21 gólmi. Naši najstarší dorastenci sa predstavili aj vo finále Československého pohára, kde vyzvali českého majstra AC Sparta Praha. Tej napokon podľahli až po penaltovom rozstrele, no tímový duch a bojovnosť sa preukázal v otočke z 0:2.

"Po sezóne prevláda veľká spokojnosť s tým čo chlapci spoločne s realizačným tímom dokázali. Vo všetkých ligových štatistikách sme dominovali. Tieto veci nás nesmierne tešia, no to najpodstatnejšie je, že chlapci podpísali svoje prvé profesionálne kontakty v našom klube a o ďalších je záujem v kluboch prvej a druhej ligy. Viacerí z nich zažilo debut v našej najvyššej súťaži a zapájajú sa do prípravy s našim A-tímom. Základ úspešnej sezóny bola veľká šírka kádra, kedy sme v zápasoch využili takmer 30 hráčov. Odmenou za túto sezónu budú mať hráči v podobe Ligy majstrov, na ktorú sa pripravíme najlepšie ako vieme,“ zhodnotil sezónu tréner Marek Ďanovský.

Sedemnástka má za sebou horšiu sezónu, keď výsledkovo pookriala. Umiestnila sa až na konečnom 10. mieste s 35 bodmi na konte. Prvý Spartak Trnava nazbieral takmer dvojnásobný počet bodov. Ďalším negatívom je, že spomedzi všetkých tímov ligy sme sa ocitli na štvrtom mieste v počte inkasovaných gólov, keď sme loptu zo svojej siete vyťahovali až 57krát. Umiestnenie v tabuľke síce nenaplnilo očakávania, no sezóna priniesla aj pozitíva. Striedali sa skvelé výkony s horšími, no chlapci odohrali vyrovnané zápasy s top tímami a získali cenné skúsenosti.

"Už postavenie v tabuľke po skončení sezóny nám ukazuje, že nemôžeme byť spokojní so sezónou 2023/2024. Odohrali sme výborné zápasy, ale treba povedať, že veľa zápasov som nebol spokojný s výkonom celého družstva. Striedali sme dobré výkony s horšími. Hlavne prehraté domáce stretnutia musia mrzieť, pretože väčšinu sme si prehrali po vlastných chybách. Tie nás sprevádzali počas celej sezóny. Treba povedať, že nie všetko bolo len zlé. Odohrali sme výborné stretnutia, proti skvelým družstvám, kde si hráči vedeli porovnať kvalitu s protihráčmi. Videli, že je to hlavne o pracovitosti a tvrdej práci, ktorá ich bude sprevádzať počas kariéry. Mrzia ma však zranenia na konci sezóny, ale to patrí tiež k futbalu,“ povedal po sezóne tréner U17 Karol Karlík.

Najmladší dorastenci do šestnásť rokov ukončili predchádzajúci hrací ročník na tretej bronzovej priečke. Efektivita našej šestnástky sa preukázala v 77 vsietených góloch. Okrem toho sa blysla aj naša defenzíva, ktorá inkasovala len 33 gólov. Výborné štatistiky zaznamenal aj hráč Timotej Gavenda, ktorý vsietil 17 gólov a v tabuľke efektivity sa umiestnil na štvrtom mieste. Sezóna našej "šestnástky" sa vyznačovala najmä pracovitosťou a zdokonaľovaním počas celého ročníka. 

"Družstvo skončilo na 3. mieste s 52 bodmi na konte. Od začiatku sezóny sme zdokonaľovali základný herný systém 4-3-3 a herné prvky kombinovaného útoku vzhľadom k vekovej kategórii mladších dorastencov s dôrazom na prechodové fázy predovšetkým po strate a po zisku lopty a prenesenie ťažiska hry. V porovnaní jednotlivých období ročného tréningového cyklu sa výrazne zlepšila organizácia vzťahov medzi hráčmi, koordinácia ich činností v herných situáciách, priestorová spolupráca a kompaktnosť jednotlivých formácií na hracej ploche ako aj fyzická pripravenosť hráčov. Z pozície trénera som spokojný s aktívnym herným prejavom družstva, s pozitívnym mentálnym nastavením hráčov, s vnímaním herného priestoru, s riešením typických herných situácií a správnou orientáciou hráčov v ťažisku hry. V neposlednom rade ma teší stabilizácia výkonnosti hráčov, ich súdržnosť, víťazná mentalita a odvaha pri riešení herných situácii, na základe čoho vytvorili kolektív konkurencie schopný najlepším družstvám súťaže. Som vďačný všetkým hráčom za ich prístup v tréningovom procese a nastavenie v zápasoch počas celej sezóny a predpokladám, že nadobudnuté schopnosti preukážu vo vyšších dorasteneckých kategóriách,“ povedal tréner Vratislav Mojžiš. 

Autor: tims
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 11. kolo, 19.10.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:30
NIKÉ LIGA, 12. kolo, 27.10.2024
AS Trenčín - FC Spartak Trnava
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
Fotogalérie 20.10.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo stretnutia 11. kola Niké ligy proti MFK Skalica (2:1).

ASTV 20.10.2024

ASTV | Zostrih z 11. kola Niké ligy proti MFK Skalica

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu 11. kola Niké ligy AS Trenčín - MFK Skalica (2:1).

A-tím 19.10.2024

Holúbek | Teraz sú najdôležitejšie body

Náš tím si po obetavom výkone celého mužstva pripísal druhú výhru v tejto sezóne. Jedným z hrdinov...

ASTV 19.10.2024

ASTV | Tlačová konferencia po 11. kole Niké ligy proti MFK Skalica

ASTV vám prináša tlačovú konferenciu po zápase Niké ligy proti MFK...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín  Áesko Kantína
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  mattoni  aarsleff  arena ostrov  laugaricio  bestwebsiteservice.com  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa fajntricko  dobrota