Aktuálne 30.10.2023

Aj napriek všetkému ideme ďalej...

V sobotu sa odohralo 6.kolo Niké Extraligy žien na palubovke Slávie Banská Bystrica.

To, ako tento zápas dopadol už asi každý vie. Naše mladé dievčatá nestačili na domáce hráčky, ktoré nás nešetrili ani sekundu v zápase. Viac sa dočítate v pozápasových ohlasoch.

  • Slávia Banská Bystrica  - BK AS Trenčín 201:16

Body AS: Mamráková 7 (10 doskokov), Barboričová 3, Seifertová 3, Kozáková 2, Šoltésová 1.


Ohlasy po zápase:

Richard Ďorďai - tréner AS

"Máme za sebou asi veľmi ťažký víkend. Nielen čo sa klubu týka, ale hlavne mentálnej pohody dievčat. Musím povedať, že to, čo som zažil v šatni po zápase bol aj pre mňa silný moment, ktorý verím, že už nezažijem. Sú veci, ktoré Vás posúvajú v živote, tak silno verím, že aj toto bude ten prípad. Na druhej strane som veľmi rád, pretože emócie dievčat ukázali, že im na tom záleží a určite im to nebolo ľahostajné. To je dobrý predpoklad pre to, na čom v klube trváme – pohoda v družstve je najdôležitejšia.

Skúsim v krátkosti moje hodnotenie aj k tomu, čo sa udialo na palubovke. Aj keď asi veľa toho z našej strany nebolo. Do zápasu sme nastupovali výrazne oslabení, keďže na zápas necestovali s nami 4 dievčatá zo základnej rotácie. V deň zápasu som sa dozvedel o výraznom oslabení pod košom, kedy pre určité zdravotné problémy s nami na poslednú chvíľu na zápas nevycestovala ani Ivka Mihaljevičová. Na poslednú chvíľu sme pár minút pred zápasom povolávali dievčatá z U23, aby si vyskúšali, čo je to EXZ. Teda okrem Simči Kozákovej, ktorá už svoju premiéru zažila proti YAKE. Aby nebolo toho dosť, tak hneď v tretej minúte si naša jediná "čistá" pivotka spravila 3.faul a tak sa to všetko začalo rúcať ako domček z karát. Nemôžem dievčatám vytknúť nasadenie, energiu a chcenie. Len proste toto bol ten zápas, kedy by sme asi nenašli na mape Slovenska Bratislavu :). Nechcem hodnotiť Sláviu, pretože to, ako pristúpili k zápasu je ich vec a ak im to pomohlo v rámci prípravy, tak som rád. Aspoň touto mierou sme prispeli. Môžem však s určitosťou povedať, že ja a ani jeden tréner u nás v klube by nedovolil, aby súper zažil takúto frustráciu a poníženie. Nesúdim ich, pretože sa musíme sústrediť len na seba, no z môjho pohľadu ten zápas v tomto tempe nikomu nič nedal. Trošku ma mrzí ako trénera oslava BB pri danom 200 bode. Ale spomenul som to vyššie, že ako sme im pomohli pripraviť sa na FibaCup, tak sme "spokojní". Dievčatám som v šatni povedal, že najlepšie by bolo, keby aspoň do pondelka-utorka nesledovali sociálne siete, pretože si nás média a zrejme aj zopár "doprajníkov" určite podá. Neviem, ako to vo finále dopadne, no verím, že kvôli tomuto zápasu dievčatá s basketom neskončia, pretože by to bola škoda. Momentálne zrejme v týždni sa budeme venovať aj mentálnej príprave a snažiť sa dievčatá dostať do hlavne psychickej pohody, pretože to bude asi veľmi dôležité. No ruka v ruke pôjde samozrejme aj príprava na sobotu, keďže nás čaká opäť veľmi ťažký súper z Ružomberka. Nedá mi však dodať, že za nás nastúpili hráčky, ktoré hrajú basket niektoré 2 a niektoré 3 roky. Proti nám nastúpili hráčky/legionárky, ktoré to majú ako živobytie a trénujú 2-fázovo. V tomto vzorci sú premenné jasne dané a zrejme nič iné sme ani čakať nemohli.
Nič to nemení na veci, že náš klub si pôjde svoju cestu ďalej a nikto nás nepresvedčí, že je zlá. Za ani nie 4 roky fungovania má klub stabilnú základňu s už takmer 200 deťmi. K tomu tohto roku pribudol projekt Basketbal na kolesách a samozrejme Extraliga. Myslím, že naša práca má zmysel a som presvedčený, že všetko zlé sa na dobré obráti a s odstupom času sa na výsledok a spôsob, ako sme prehrali len zasmejeme, pretože basketbal máme v srdci."

Soňa Mamráková - pivotka AS

"Ešte pred začiatkom sezóny sme mali spoločné stretnutie s trénermi ako tím. Dostali sme možnosť hrať extraligu, ísť či neísť. Všetky sme sa zhodli, že ideme do toho spolu ako tím, ako baby, ktoré sa budú podporovať, pomáhať si a ťahať sa navzájom. Vedeli sme, že takýto zápas ako so Sláviou, prísť môže, no asi nikto si to nechce nikdy pripustiť, že by sa to mohlo reálne stať. Každý jeden zápas v extralige je pre nás niečo nové, veľké a hlavne náročné. Ale od toho sa odrážame a posúvame ďalej. Veľa báb z tímu hrajú okrem tejto ligy aj svoju mládežnícku kategóriu. Možno to teraz tak nevyzerá, ale neskôr sa ukáže, že tieto zápasy nám veľa dali :) Nie sme slabé kusy, a ak si človek prejde niečím takýmto, už ho tak ľahko v živote či baskete nič nepoloží. Ťažko sa o tom číta či počúva, no viem, že sme silný kolektív, spolu aj s trénermi sme v tom spoločne a navzájom sa potiahneme ďalej."

Zuzana Žirková - trénerka Slávie BB

"Ťažko sa to hodnotí takýto zápas, ale my sme momentálne v takom zlom rozpoložení, že sme proste museli ísť naplno a sme v siedmych ľuďoch, máme kopu zdravotných problémov a ono sa to ešte stále kopí, takže som rada momentálne, že sme to dohrali ako sme to dohrali. Viem, že pre Trenčín je to veľká škola, ale proste musia pokračovať a získať väčšiu istotu a ukázať, že ono sa to časom zlepší a musí prísť aj tá nováčikovská daň."
Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - DIEVČATÁ

V sobotu odohrali staršie minižiačky dva zápasy nadstavby o umiestnenie na turnaji vo Vrábľoch.

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - CHLAPCI

V sobotu odohrali mladší minižiaci dva zápasy na turnaji v Bratislave.

Aktuálne 6.5.2024

Výsledkový sumár | 4.5.2024

Minikategórie majú za sebou ďalšie zápasy, z výhry sa tešili iba dievčatá.

Aktuálne 3.5.2024

Program zápasov | 4.5.2024

V sobotu odohrajú naše mládežnícke tímy zápasy na palubovkách súperov. Držíme palce.

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA  Lucka