Aktuálne 25.10.2023

Starší žiaci cez víkend s dvoma vyrovnanými zápasmi

Chlapci do 15 rokov odohrali počas víkendu zápasy v Leviciach a Nitre.

V sobotu odohrali zverenci trénera Romana Marčoka zápas proti Leviciam. Začiatok patril domácim, ktorí vyhrávali už 9:0, potom sa naši hráči vrátili bodovo do zápasu a po prvej časti hry bol stav 19:12. V druhej štvrtine predviedli naši chlapci skvelý výkon a do polčasu sa priblížili už iba na dva body 40:38. Po polčasovej prestávke sa stav prelieval z jednej strany na druhú, nikdy nie viac ako o dva body. Pred poslednou časťou bol stav vyrovnaný 57:57. V nej do 6.minúty viedli naši hráči, potom však prišli chyby v obrane, ktoré súper potrestal a stiahol výsledok na svoju stranu. Aj napriek prehre predviedli naši starší žiaci pekný bojovný výkon.

  • ŠBK Junior Levice - BK AS Trenčín 85:78

Body AS: Cyprian 36 (10 doskokov), Ježko 12 (19 doskokov), Mrázik 10, Gabriš 8, Hrčka 6, Provazník 6 (12 doskokov).


Na druhý deň sa predviedli naši hráči u súpera z Nitry. Prvá štvrtina bola vyrovnaná, aj keď ku koncu si domáci vytvorili mierny náskok 20:12. Počas druhej časti hry dobehli naši hráči toto vedenie, párkrát aj vyhrávali, nakoniec išli do polčasovej prestávky s jednobodovým mankom 27:28. V tretej štvrtine sa viac darilo domácim hráčom, ktorí opäť dokázali bodovo odskočiť na 52:43. V poslednej časti hry došli našim chlapcom sily a súper sa dostal na koňa, čím svoj náskok natiahol až na 30 bodov.

  • BKM SPU Nitra - BK AS Trenčín 79:49

Body AS: Gabriš 14, Ježko 9 (18 doskokov), Mrázik 8, Novosád 8, Novák 6, Hrčka 4.



Ohlasy po zápasoch:

Roman Marčok - tréner AS

"Zápas v Leviciach bol vyrovnaný ako hovorí aj výsledok. Náš vstup do zápasu bol zlý, keď hneď v úvode sme mali 4 fauly. Tri zbytočné. A tak súper bodovo odskočil. Následne prišli striedania oboch tímov a obraz hry sa vyvinul v náš prospech. Druhá a najmä tretia štvrtina bola v našej réžii, aj keď bodovo to malo byť lepšie, pretože sme nedávali jednoduché koše. Súper nás zato vytrestal v poslednej štvrtine, keď uspel 2x po sebe 3-bodovým zakončením.

Nedeľný súper z Nitry bol "iný" ako tímy, s ktorými sme hrali doteraz. Náš prejav bol najslabší za 5 týždňov, čo spolu trénujeme. Nepresné zakončenie spod koša, zbrklé prihrávky, zabúdanie na veci, ktoré sa povedia a nedostupovanie k hráčom súpera. Po tretej štvrtine, za viacmenej rozhodnutého stavu, dostali priestor najmenej vyťažovaní hráči, aby ukázali ako sa vysporiadajú so zápasovým napätím, bez tlaku na skóre."

Dominik Mrázik - pivot AS

"Sobotný zápas hodnotím pozitívne. Proti Leviciam sme zlepšili obranu aj odstavovanie hráčov. Za posledných 5 týždňov, ale stále nevieme dávať ľahké koše spod koša a ešte musíme zdokonaliť zdvojovanie hráčov.
Zápas v nedeľu hodnotím zle. Proti Nitre sme zabudli hrať obranu. Iba sme tam pobehovali a nevedeli, čo máme robiť. Nedávali sme ľahké koše a musíme určite zapracovať na zakončení spod koša, ale aj okolo šestky."

Sebastián Gabriš - rozohrávač AS

"Zápas proti Nitre bol vyrovnaný podobne ako proti Leviciam. Vstup do hry nebol najhorší, ale mohol byť aj lepší. V hre sme robili viacero nedostatkov, tak isto ako aj náš súper. V hre sme nevedeli zakončenia spod koša a to nás stálo veľa bodov, ale naopak doskoky boli výborné od Matúša Ježka. Taktiež sa mi páčilo nasadenie Lukáša Tvaroha, ktorý ukázal svoju dravosť v obrane a to sa mi páči. Ďalšie nedostatky sme robili v obrane, kde sme nevedeli hrať poriadne full press a to nás stálo taktiež body. Z tohoto zápasu sme si odniesli ďalšie skúsenosti a verím, že na ďalšíi zápas proti Nitre prídeme silnejší s väčšími skúsenosťami a vyhráme."
Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - DIEVČATÁ

V sobotu odohrali staršie minižiačky dva zápasy nadstavby o umiestnenie na turnaji vo Vrábľoch.

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - CHLAPCI

V sobotu odohrali mladší minižiaci dva zápasy na turnaji v Bratislave.

Aktuálne 6.5.2024

Výsledkový sumár | 4.5.2024

Minikategórie majú za sebou ďalšie zápasy, z výhry sa tešili iba dievčatá.

Aktuálne 3.5.2024

Program zápasov | 4.5.2024

V sobotu odohrajú naše mládežnícke tímy zápasy na palubovkách súperov. Držíme palce.

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA  Lucka