Aktuálne 24.10.2023

Staršie žiačky po víkende s novými cennými lekciami

Dievčatá do 15 rokov odohrali počas posledného víkendu dva zápasy.

V sobotu nastúpili hráčky pod vedením trénerky Kataríny Dedíkovej na palubovke Piešťanských Čajočiek. Začiatok stretnutia bol v znamení domácich, ktoré viedli už 7:0. V priebehu štvrtiny dokázali naše dievčatá dobre reagovať a manko na chvíľu dobehli, potom im Piešťanky opäť odskočili na 13:6. V druhej štvrtine držali naše dievčatá so súperkami krok, dokonca v závere troma rýchlymi košmi skresali výsledok na 29:24 v náš neprospech. Po polčasovej prestávke sa našim hráčkam nedarilo v útočnej fáze a skórovali iba 9 bodov. Pred poslednou časťou hry bol stav 44:33. V nej si domáce dievčatá výsledok postrážili a aj napriek veľkej snahe našich hráčok si z kúpeľného mesta odniesli domov prehru.

  • Piešťanské Čajočky - BK AS Trenčín 63:44

Body AS: Liptáková J. 14 (16 doskokov), Novotná 7, Matúšová 6, Liptáková M. 6, Bernátová 4, Vida 3, Ivanová 2, Hrnčárová 2.


V nedeľu odohrali naše staršie žiačky zápas v Starej Turej. So súperkami dokázali naše dievčatá držať krok iba do siedmej minúty prvej štvrtiny, do stavu 12:10. Následne prišla bodová šnúra domácich a svoj náskok navýšili po prvej časti na 24:10. Prevaha Turaniek pokračovala aj v ďalšom priebehu zápasu a už do polčasu si vypracovali pohodlný náskok 39:15. Druhý polčas prebiehal v rovnakom znení, a aj napriek bojovnosti našich dievčat nedokázali výrazne ovplyvniť výsledný rozdiel v skóre.

  • MBK Stará Turá - BK AS Trenčín 82:33

Body AS: Liptáková M. 9, Liptáková J. 7 (18 doskokov), Matúšová 6, Kohútová 4, Novotná 2, Bernátová 2, Hrnčárová 2, Vida 1.



Ohlasy po zápasoch:

Katarína Dedíková - trénerka AS

"V sobotnom zápase sme svojou húževnatosťou zaskočili favorizovaného súpera, s ktorým sme udržali krok do 36 minúty. Súper si udržiaval rozdiel 3-9 bodov. Veľmi vyrovnané tri štvrtiny predviedli naše dievčatá. Vďaka nepresnostiam v posledných štyroch minútach sa náskok súpera navýšil. Na oboch stranách sa dievčatá bavili basketom a bolo vidieť, že obe družstvá veľmi túžia zvíťaziť a ukázať pekný basketbal. Gratulujeme súperovi k peknej hre. Našim dievčatám chýbala presnosť v prihrávkach a chybovanie v obrane nás oberalo o množstvo síl, ktoré chýbali v závere. Opäť sme sa posunuli na našej ceste a sme odhodlané na sebe pracovať a posúvať sa vpred.

V nedeľu na palubovke favorita sme udržali krok prvú štvrtinu. Ani v tomto zápase sme nedokázali eliminovať našu slabú stránku a to spracovanie prihrávky a doskok pod vlastným a súperovým košom. Máme ešte veľa zápasov pred sebou a dlhú cestu. Ideme krok za krokom a vidieť premenu od zápasu k zápasu. Makáme ďalej."

Júlia Liptáková - pivotka AS

"Zápas v Piešťanoch dopadol celkom dobre. Aj keď mohol dopadnúť lepšie, keďže to nebol ťažký súper. Do polčasu bol stav celkom vyrovnaný, no potom sme menej odstavovali a doskakovali . Výsledok zápasu mohol dopadnúť lepšie, no verím, že doma proti nim vyhráme."

Michaela Liptáková - krídlo AS

"Za mňa nedeľňajší súper zo Starej Turej nebol najľahší a to sme vedeli od začiatku. Chceli sme do zápasu vstúpiť hneď naplno a začať hlavne od tvrdej obrany. Začiatok prvej štvrtiny sa nám to darilo, ale na súpera sme kvalitatívne nestačili. Mali sme veľmi dobre zahraté akcie a vydarili sa nám signály, ktoré sme trénovali a podarilo sa nám z toho dať pár košov. Myslím si, že sme do zápasu išli s plným nasadením a chceli sme to odohrať čo najlepšie, aj keď sme vedeli, že sa nám zápas už nepodarí otočiť. Dievčatá so Starej Turej odohrali peknú hru a my sme mohli vidieť, kde máme rezervy a na čom máme zapracovať."

Zoe Vida - krídlo AS

"Zápas proti Starej Turej sme začali v plnom nasadení, snahe, ale hlavne sme si ho išli užiť. Po prvej štvrtine sa zdalo, že zápas bude vyrovnaný, no bolo to ťažké. V druhej štvrtine sme začali poľavovať, tak to pokračovalo aj cez tretiu štvrtinu. V poslednej časti hry sme sa snažili vzchopiť, no únava a vyčerpanie nás zlomilo. Postupne rástol bodový rozdiel a my sme už súperkám nestíhali. Robili sme veľa chýb, ale aj niekoľko pekných akcií. Máme sa ešte v čom zdokonaľovať, no chcela by som pochváliť dievčatá, že aj keď nepatríme k top tímom, nevzdáme sa a budeme naďalej pokračovať."

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - DIEVČATÁ

V sobotu odohrali staršie minižiačky dva zápasy nadstavby o umiestnenie na turnaji vo Vrábľoch.

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - CHLAPCI

V sobotu odohrali mladší minižiaci dva zápasy na turnaji v Bratislave.

Aktuálne 6.5.2024

Výsledkový sumár | 4.5.2024

Minikategórie majú za sebou ďalšie zápasy, z výhry sa tešili iba dievčatá.

Aktuálne 3.5.2024

Program zápasov | 4.5.2024

V sobotu odohrajú naše mládežnícke tímy zápasy na palubovkách súperov. Držíme palce.

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA  Lucka