Aktuálne 23.10.2023

Historický moment pre Trenčín už v 5.kole Niké EXZ

V sobotu 21.10.2023 privítali naše ženy tabuľkového suseda z UMB Banská Bystrica.

Zápas, v ktorom išlo obom tímom o prvú výhru v tejto sezóne začal hlavne obranne, keď po úvodných piatich minútach bol stav 4:4 a prvá štvrtina skončila 10:8 pre naše hráčky. V druhej časti zápasu sa domáce Trenčanky stále nedokázali výrazne bodovo odtrhnúť od súperiek a stav bol v polovici druhej štvrtiny 24:20. Do polčasu naše dievčatá dokázali odstaviť útok hostiek a do prestávky išli za stavu 30:21. Po polčase naše hráčky krok po kroku svoj náskok navyšovali, predovšetkým vďaka kvalitnej obrane a do poslednej časti hry išli s 14-bodovým náskokom. V poslednej štvrtine nenechali naše dievčatá nič na náhodu a prvú ligovú výhru si postrážili.

  • BK AS Trenčín - BK ŠK UMB Banská Bystrica 53:41

Body AS: Mihaljevičová 13, Urbanová 11, Bučková 8, Felixová 7 (13 doskokov), Barboričová 6, Mamráková 6, Seifertová 2.



Ohlasy po zápase:

Richard Ďorďai - tréner AS

"Už viackrát som spomínal, že si naše možnosti plne uvedomujem. Som veľmi rád, že sobotný zápas ukázal, že v Extralige nie sme len do počtu. Ak by som to mal v skratke zhodnotiť, tak kľúčom k úspechu bola disciplína, chcenie a túžba splniť jeden z našich cieľov. Dievčatá podali výkon, ktorý je reálne v ich silách a ak sa k tomu pridala aj disciplína, tak dosiahnuť tento krásny výsledok je odmenou pre všetkých. Nedá mi nespomenúť neskutočne krásnu atmosféru, za ktorú vďačíme všetkým fanúšikom vrátane Trenchtown Gangsters – Ultras Trenčín. Všetci vytvorili prostredie, ktoré sa v basketbale na Slovensku veru často nevidí. Myslím, že aj to pomohlo k celkovému úspechu. Nebudem hodnotiť výkony individuálne, no všetky dievčatá zahrali výborne a to bez ohľadu na fakt, či hrali minútu alebo desať. Taktiež som veľmi rád, že som v pozícii trénera mohol zažiť tento výnimočný okamih. Priniesť basketbalovú extraligu a víťazstvo v nej za ani nie 4 roky fungovania klubu je veľká vec. V každom prípade sezóna je dlhá a my sa už opäť pripravujeme na sobotu, kedy nás čaká top favorit súťaže Slávia BB."

Anna Šoltésová - krídlo AS

"Na zápas proti UMB sme sa zodpovedne pripravovali celý týždeň. Niekde vnútri sme asi všetci vedeli, že tento zápas môžeme vyhrať, no na palubovku sme vstupovali s rešpektom a veľkým odhodlaním. Tréneri nám v šatni prízvukovali, že zápas nemôžeme vyhrať hneď v prvej minúte, ale musíme pristupovať k hre zodpovedne celých 40 minút a každá hrať minimálne na 100% našich možností. Celý zápas sme sa snažili hrať zodpovednú obranu, z čoho sme získali lopty a mohli sme hrať rýchlo dopredu. Určite nám veľmi pomohlo, že sme žili všetci spolu aj s trénermi ako družstvo, či už na palubovke alebo lavičke a išla z nás obrovská energia. Veľká vďaka patrí všetkým divákom a fanklubu, ktorí nás hnali vpred až do poslednej sekundy. Emócie, ktoré sme spolu prežívali sa nedajú ani opísať, a určite budeme na tieto chvíle spomínať veľmi dlho. Je to obrovské víťazstvo pre nás hráčky, trénerov, celý klub a aj mesto Trenčín, keďže sme spolu prepísali históriu. Sme radi, že sme sa vydali na túto cestu a budeme robiť všetko preto, aby sme počas sezóny zažili viac takýchto krásnych okamihov."

Andrea Izáková - trénerka UMB

"Basketbal sa hrá na koše, bez nich sa nedá vyhrávať. A s 23-percentnou úspešnosťou už vôbec nie. A ak sa k tomu nepridá už ani krok naviac, tak nám nebude po zápasoch ostávať nič iné, ako zagratulovať súperkám." (zdroj BBonline.sk)

Martina Krajčírová - pivotka UMB

"Vedeli sme, že nás čaká mladé a dravé družstvo. Zápas sa začal opatrne a veľmi vyrovnane. Postupne nám ale súper začal bodovo odskakovať a nám sa nepodarilo bodový rozdiel dobehnúť. Nevedeli sme sa presadiť v situáciách jedna na jedna. Úspešnosť streľby 23 percent, to je veľmi málo. Opäť sme mali veľa stratených lôpt. To sú veci, ktoré nás trápia od začiatku sezóny a musíme na nich popracovať. Gratulujem súperkám k prvému víťazstvu v extralige a verím, že im v odvete doma túto prehru oplatíme." (zdroj BBonline.sk)

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - DIEVČATÁ

V sobotu odohrali staršie minižiačky dva zápasy nadstavby o umiestnenie na turnaji vo Vrábľoch.

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - CHLAPCI

V sobotu odohrali mladší minižiaci dva zápasy na turnaji v Bratislave.

Aktuálne 6.5.2024

Výsledkový sumár | 4.5.2024

Minikategórie majú za sebou ďalšie zápasy, z výhry sa tešili iba dievčatá.

Aktuálne 3.5.2024

Program zápasov | 4.5.2024

V sobotu odohrajú naše mládežnícke tímy zápasy na palubovkách súperov. Držíme palce.

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA  Lucka