Aktuálne 16.10.2023

V Košiciach odohrali ženy zápas dvoch polčasov

V sobotu 14.10.2023 sa naše ženy predviedli v 4.kole najvyššej ženskej súťaže v Košiciach.

Začiatok stretnutia našim dievčatám vôbec nevyšiel a nechali tak domáce hráčky aby si vytvorili pohodlný náskok. Podobný prejav bol aj v druhej štvrtine a do polčasovej prestávky išli za stavu 13:62. V druhej polovici zápasu sa naše hráčky predviedli v lepšom svetle. Zmena obrany priniesla aj viac možností v útoku a v tretej časti hry pridali do súperovho koša 11 bodov. Posledná štvrtina bola už vyrovnaná, kedy naše dievčatá stratili na súperky jediný bod a taktiež ubránili Košičanky na 16 bodov. Veríme, že zlepšený výkon z druhého polčasu bude hnacím motorom pre dievčatá do najbližšieho zápasu na domácej palubovke proti bystrickej UMB.

  • Young Angels Košice - BK AS Trenčín 104:39

Body AS: Mihaljevičová 15 (10 doskokov), Mamrákova 6, Seifertová 6, Šoltésová 4, Barboričová 3, Kozáková 3, Jamrichová 2.



Ohlasy po zápase:

Richard Ďorďai - tréner AS

"Videli sme zápas s dvomi rozdielnymi polčasmi. V tom prvom sme bohužiaľ ostali fyzicky a mentálne ešte asi doma v Trenčíne, no som rád, že v druhom polčase sme ukázali podstatne lepšiu tvár. Zmena obrany a zodpovednejšie bránenie nám čiastočne zlý dojem z prvého polčasu určite napravilo. Ak sa vrátime k prvému polčasu, tak tam sme zle dostupovali k hráčkam, zle odstavovali či v útoku alebo v obrane, čo miestami vyzeralo, ako keby sme hrali basketbal prvýkrát. Individuálne hráčky podali jeden zo svojich najslabších výkonov. Vzhľadom na početné absencie dostali priestor aj hráčky, ktoré ešte v Extralige nenastúpili, no musím povedať, že nesklamali. Dokonca niektoré zaznamenali aj svoje prvé body v našej najvyššej súťaži, čo im určite dodá aj energiu do ďalšej práce. YAKE je pre nás určite inšpiráciou v ich práci a som rád, že sa môžeme s nimi takto konfrontovať. Ukázalo nám to veľmi veľa, no už je nový týždeň a my sa musíme pripravovať na ďalší ťažký domáci zápas proti UMB."

Daniel Jendrichovský - tréner YAKE

"My sme mali nejaké ciele, ktoré sme nedodržali, aj na základe toho, že sa súper na konci osmelil, trestal našu nepozornosť. Ale myslím si, že prvý polčas môžem byť spokojný s našim prejavom. My nevládzeme, nemáme natrénované a kým vládzeme behať tak naša hra vyzerá úplne inak ako keď nevládzeme, lebo rozdiel medzi tými polčasmi bol taký, že nám dochádzali sily. Chceme hrať rýchlo, nedriblovať, ale na to musíme mať natrénované, ale v druhom polčase už nám tie nohy nešli a v poslednej štvrtine už nám to aj súper ukázal, že bol príliš bojazlivý na začiatku, ale to je nováčikovská daň."

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - DIEVČATÁ

V sobotu odohrali staršie minižiačky dva zápasy nadstavby o umiestnenie na turnaji vo Vrábľoch.

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - CHLAPCI

V sobotu odohrali mladší minižiaci dva zápasy na turnaji v Bratislave.

Aktuálne 6.5.2024

Výsledkový sumár | 4.5.2024

Minikategórie majú za sebou ďalšie zápasy, z výhry sa tešili iba dievčatá.

Aktuálne 3.5.2024

Program zápasov | 4.5.2024

V sobotu odohrajú naše mládežnícke tímy zápasy na palubovkách súperov. Držíme palce.

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA  Lucka