Aktuálne 5.10.2023

Výborná divácka kulisa a zlepšený výkon našich žien na víťazstvo nestačil

V stredu 4.10.2023 sa odohral historicky prvý domáci zápas Extraligy žien.

V 2.kole najvyššej ženskej súťaže privítali naše ženy v Športovej hale na Sihoti družstvo ŠBK Šamorín. Do zápasu vstúpili lepšie naše hráčky, keď vyhrávali 11:8 a následne navýšili svoj rozdiel na konci prvej štvrtiny na 22:14. Ešte aj v polovici druhej časti hry viedol náš tím 29:22, potom však bodovou šnúrou dokázali hosťky stav vyrovnať. Do polčasovej prestávky sa tak išlo za nerozhodného stavu 33:33. Aj v tretej štvrtine dokázali naše hráčky držať so súperkami krok do stavu 39:39, následne však Šamorínčanky získali 5-bodový náskok pred poslednou desaťminútovkou 45:50. V závere zápasu nestačili naše dievčatá na skúsenosti svojich súperiek a tie dokázali svoj náskok mierne navyšovať. Aj napriek prehre sa nemusia naše ženy za predvedený výkon hanbiť, určite ukázali veľký potenciál, na ktorom môžu stavať v ďalších zápasoch. 

  • BK AS Trenčín - ŠBK Šamorín 55:73

Body AS: Bučková 18, Barboričová 12, Mihaljevičová 10, Felixová 8 (16 doskokov), Seifertová 3, Urbanová 2, Mamráková 2.

Diváci: 223.



Ohlasy po zápase:

Richard Ďorďai - tréner AS

"Naša extraligová premiéra síce neskončila víťazstvom, no z celého zápasu napriek všetkému mám výborný pocit. Dievčatá sa so všetkým popasovali a k víťazstvu nám nechýbalo veľa. Myslím si, že musíme byť pokorní a ísť step by step, pretože výsledky sa určite dostavia. Naše mladé družstvo ukázalo potenciál a nikto herne nesklamal. Oproti zápasu v KE sme sa vo všetkých herných činnostiach zlepšili, no určite nám pomohla prítomnosť Majky Felixovej na ihrisku. Ak máte takúto hráčku, tak je to pre družstvo super vo všetkých ohľadoch. Nevyšiel nám vstup do druhého polčasu, na čo sme dievčatá v šatni pripravovali. Nevadí, tento zápas vyhral skúsenejší a to sa nedá nijako získať za dva zápasy. Musím povedať, že fantastický zápas odohrala Majča Bučková, ktorú som ešte asi takto hrať v zápase ani nevidel. Je super, že sa dievčatá v tých výkonoch striedajú a ťahajú raz jedna a potom druhá.

Absolútne nadšenie mám z fantastických divákov, ktorí nám vytvorili výbornú kulisu. Verím, že o 2 týždne ich príde ešte viac, keďže v spolupráci s futbalovým klubom AS Trenčín máme pripravené prekvapenie. Spoliehame sa na nich, pretože dievčatám tento šiesty hráč na ihrisku bude veľkou pomocou. Aj preto by som rád týmto pozval všetky nohy a ruky na 21.10. 15:30 do Športovej haly na Sihoti."


Mária Felixová - pivotka AS
"Do zápasu sme išli ukázať sebe a verejnosti, že ten basketbal naozaj dokážeme hrať. Hrali sme proti družstvu, ktoré sa pravidelne drží v strede tabuľky a myslím si, že tri štvrtiny sme boli vyrovnaným súperom. Je to úžasné, že sem prišlo toľko ľudí a veľmi im ďakujeme za podporu."

Timea Sujová - trénerka ŠBK
"Som rada, že sme vyhrali a som rada za to, čo sme ukazovali 25 minút, ale prvých 15 minút bola katastrofa. Nie je postupné aby sme k tomu takto pristúpili, kde mal Trenčín 12 útočných doskokov a v prvom polčase sme neboli nikde na doskoku a to sa nemôže stať. Potom keď si to dievčatá zobrali k srdcu a začali sme v obrane pristupovať a doskakovať, tak sme zápas začínali mať pod kontrolou. Nadreli sme sa na koše, pretože sme veľa kombinovali aj keď to nebolo potrebné a hľadali si ťažšiu cestu, ale máme mladý tím a musíme sa do toho dostať. Určite som rada za výhru. Trenčín je mladučký tím, ktorý má síce výškový deficit, ale to pre nich určite lepšia skúsenosť hrať extraligu ako keby mali hrať v 1.lige žien."
Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - DIEVČATÁ

V sobotu odohrali staršie minižiačky dva zápasy nadstavby o umiestnenie na turnaji vo Vrábľoch.

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - CHLAPCI

V sobotu odohrali mladší minižiaci dva zápasy na turnaji v Bratislave.

Aktuálne 6.5.2024

Výsledkový sumár | 4.5.2024

Minikategórie majú za sebou ďalšie zápasy, z výhry sa tešili iba dievčatá.

Aktuálne 3.5.2024

Program zápasov | 4.5.2024

V sobotu odohrajú naše mládežnícke tímy zápasy na palubovkách súperov. Držíme palce.

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA  Lucka