Aktuálne 1.10.2023

Prvý zápas Extraligy žien nedopadol podľa našich predstáv

V sobotu 30.9.2023 odohrali ženy historicky prvý zápas v najvyššej slovenskej súťaži žien.

Do stretnutia proti košickému CBK nastúpili naše dievčatá odhodlane a v 4.minúte strácali na domáce hráčky iba 4 body za stavu 9:13. Následne od 7.minúty za stavu 13:23 našim hráčkam pravdepodobne nervozita totálne zviazala ruky a nepodarilo sa im skórovať až do 7.minúty druhej časti hry, kedy presne mierila Mihaljevičová. Košičanky hrali uvoľnene a naše dievčatá im dovolili skórovať veľmi ľahko. Po polčase sa naše Trenčanky opäť ofenzívne trápili, avšak zlepšili obrannú fázu, kedy tretiu štvrtinu ubránili domáce na 19 bodov. Nervozita opadla z našich hráčok pravdepodobne až v poslednej časti hry, kedy dokázali predviesť svoju hru a strelili do domáceho koša 21 bodov.

Určite si náš tím takto prvý zápas nepredstavoval, avšak veríme, že každým zápasom budú predvádzať uvoľnenejšiu hru a prispôsobia sa nárokom najvyššej súťaže.

  • CBK Košice - BK AS Trenčín 105:38

Body AS: Mihaljevičová 15, Mamráková 7, Barboričová 6, Seifertová 4, Bučková 3, Urbanová 3.


Ohlasy po zápase:


Richard Ďorďai - hlavný tréner AS

"Veľká škoda toho stredného úseku zápasu, kedy sme sa nechávali zdvojovať a strojovať pri postrannej čiare, z čoho vyplynulo veľa strát a následných ľahkých košov, nás to naopak odstavilo od možnosti zakončenia. Najväčší problém sme mali jednoznačne v prechode do útoku. Naopak začiatok zápasu a posledná štvrtina už bola fajn, tam už sme hrali svoju hru. Na začiatku stretnutia nás taktiež odstavili veľmi rýchle fauly, ktoré nás prinútili ku rýchlym striedaniam, čo taktiež ovplyvnilo tempo hry. Počas takmer celého zápasu sme boli nedôrazní v obrane, nechávali sme sa ľahko odstaviť a nepristupovali sme ku hráčkam, ktoré nás potrestali veľkým počtom úspešných striel z diaľky."

Vladimír Karnay - hlavný tréner CBK

"Trochu viac sme súperkám podarovali v úvode zápasu, ale potom ako sa prejavila výhoda basketbalová, výšková a technická, bol tam veľký rozdiel a prejavilo sa to aj na výsledku. Do zápasov proti lídrom ligy proti Piešťanom a Banskej Bystrici vám želám veľkú odolnosť a dievčatám aby sa psychicky nevzdávali, pretože podobné prehry môžu byť mentálne veľmi náročné."


Najbližšie sa naše ženy predstavia na domácej palubovke už v stredu 4.10.2023 o 19:00 v Športovej hale na Sihoti - veľká hala. Dievčatá budú proti Šamorínu potrebovať vašu podporu.

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - DIEVČATÁ

V sobotu odohrali staršie minižiačky dva zápasy nadstavby o umiestnenie na turnaji vo Vrábľoch.

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - CHLAPCI

V sobotu odohrali mladší minižiaci dva zápasy na turnaji v Bratislave.

Aktuálne 6.5.2024

Výsledkový sumár | 4.5.2024

Minikategórie majú za sebou ďalšie zápasy, z výhry sa tešili iba dievčatá.

Aktuálne 3.5.2024

Program zápasov | 4.5.2024

V sobotu odohrajú naše mládežnícke tímy zápasy na palubovkách súperov. Držíme palce.

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA  Lucka