Aktuálne 21.8.2023

Aká bude nová sezóna 2023/24 ?

Poďme sa spolu pozrieť na to čo nám prinesie štvrtá sezóna nášho klubu.

Letná príprava je už v plnom prúde a všetky kategórie okrem prípravky už naplno zarezávajú. Tento rok máme v klube prihlásených 9 kategórií, tak si ich poďme postupne predstaviť.

  • NIKÉ EXZ - EXTRALIGA ŽENY

Určite najväčšou novinkou do novej sezóny je účasť našich hráčok v najvyššej ženskej slovenskej súťaži. Družstvo budú tvoriť hráčky prevažne od ročníka 2007 a staršie. Družstvo žien sa okrem hlavnej súťaže predstaví aj v Slovenskom pohári žien

Družstvo povedie trénerská dvojica Richard Ďorďai st. a Richard Ďorďai ml. Asistentom družstva bude Jaroslav Vida a vedúcim družstva Miloš Kozák.

Prvý zápas odohrajú ženy 30.9.2023 na pôde CBK Košice, doma sa prvýkrát predstavia 4.10.2023 proti Šamorínu.

  • MLADÍ MUŽI U23

Tak ako aj v minulej sezóne, aj v tejto sa naša najstaršia chlapčenská kategória predstaví v spojenej súťaži 1.ligy mužov a mladých mužov do 23 rokov. Družstvo bude zložené z hráčov ročníka nar. 2001-2007. Družstvo sme prihlásili aj do Slovenského pohára mužov, avšak SBA nakoniec túto súťaž nebude organizovať.

Rovnaká ostáva aj trénerská dvojica, v pozícii hlavnej trénerky Mária Felixová za asistencie Andreja Heleša.

V prvom zápase sa predstavia mladí muži doma proti tímu Žiaru nad Hronom 15.10.2023.

  • MLADÉ ŽENY U23

Podobne ako pri mužoch do 23 rokov sme ostali v rovnakom režime aj pri ženskej zložke a to hlavne z dôvodu spojenia súťaže 1.ligy žien, mladých žien U23 a junioriek U19. V tejto súťaži sa predstavia hráčky ročníkov 2002-2008.

Tím povedie rovnaké trio ako v extraligovej zložke Richard Ďorďai ml., za asistencie Richarda Ďorďaia st. a Jaroslava Vidu.

Sezónu odštartujú na domácej palubovke 7.10.2023 proti prvoligovému Dubčeku Bratislava.

  • KADETI U17

Družstvo kadetov sme po prvý krát prihlásili do skupiny Gold, čo znamená, že v prípade úspešnej kvalifikácie budú môcť útočiť na vyššie priečky. Za kadetov budú nastupovať hráči narodení v 2007-2009.

Po prvý krát sa v trénerskej pozícii predstaví ako hlavná trénerka Sofia Barboričová, asistovať jej bude taktiež nováčik nášho klubu Juraj Wagner.

Prvý kvalifikačný turnaj o Gold odohrajú v Žiari nad Hronom 15.-17.9.2023 proti tímom Inter BA, Trnava a MIBA.

  • STARŠIE ŽIAČKY U15

Družstvo starších žiačok sme do súťaže prihlásili Mimo súťaž, a teda sa v prípade úspechu nebudú môcť zúčastniť finálového turnaja. Aj napriek tomu to považujeme za správny krok kvôli dievčatám, ktoré sú o rok staršie a budú môcť získať líderské skúsenosti pri svojich mladších spoluhráčkach. Družstvo budú tvoriť hráčky narodené v ročníkoch 2008-2010.

Dievčatá povedie trénerka Katarína Dedíková, asistovať jej bude Dominika Kubová a druhým asistentom bude Marek Marčok.

V prvom zápase sa predstavia dievčatá na domácej palubovke 23.9.2023 proti Považskej Bystrici, deň na to majú odvetu u rovnakého súpera.

  • STARŠÍ ŽIACI U15

Tím starších žiakov sme rovnako ako kadetov prihlásili do skupiny Gold a teda sa na začiatku sezóny predstavia v dvoch kvalifikačných turnajoch, ktoré rozhodnú o ich ďalšom pôsobení. Družstvo bude tvorené z hráčov ročníka narodenia 2009-2010.

Hlavný tréner pri tíme ostáva Juraj Repka, asistovať mu bude nová tvár v našich trénerských radoch Roman Marčok.

Prvý kvalifikačný turnaj o skupinu Gold odohrajú v Handlovej 22.-24.9.2023 proti tímom Inter BA, Karlovka BA, B.S.C. BA a Prievidza.

  • MLADŠÍ ŽIACI U13

Táto kategória vznikla nanovo už počas minulej sezóny, avšak aj napriek dobrým výsledkom v nesúťažných zápasoch nehrala žiadnu súťaž. Chlapci majú dobrý potenciál a predstavia sa v celoslovenskej súťaži. Tím bude zložený z hráčov ročníka nar. 2011-2013.

Družstvo bude viesť tréner Marek Marčok za asistencie ďalšej novej tváre na tejto pozícii Nely Hlávkovej.

Sezónu odštartujú mladší žiaci doma zápasom proti Žiline 7.10.2023.

  • STARŠIE MINIŽIAČKY U12

Najmladšia kategória dievčat sa v súťaži predstaví taktiež ako staršie žiačky Mimo súťaž. Je to hlavne z dôvodu zatiaľ nižšieho počtu hráčok v týchto ročníkoch, ale aj kvôli skúsenostiam, ktoré dievčatám chýbajú od prechodu z prípravky do "vyššej" súťaže. Tím bude zložený z hráčok ročníka narodenia 2011-2014.

Hlavnou trénerkou bude Anna Šoltésová a asistovať jej budú ďalšie nové asistentky Simona Seifertová a Natália Sorádová.

Na začiatok sezóny ich čaká 30.9. 2023 turnaj v Starej Turej proti domácemu tímu a družstva z Vráblov. Doma sa predstavia 14.10.2023 na turnaji proti Žiline a Novému Mestu n.Váhom.

  • MIKROLIGA U10

Družstvo prípravkárov sme ešte oficiálne neprihlásili, keďže čakáme či sa v tíme bude nachádzať viac chlapcov alebo dievčat. Potom podľa toho do konca septembra prihlásime do súťaže aj túto kategóriu. V mikrolige sa predstavia deti narodené v roku 2014 a mladšie.

Hlavnou trénerkou basketbalovej zložky bude Katarína Dedíková a hlavnou trénerkou všeobecnej pohybovej zložky bude Katarína Coboriová.

  • BASKETBAL NA KOLESÁCH

Ako bonusovú kategóriu tu máme družstvo Basketbalu na kolesách, do ktorého sa nám hlásia stále noví členovia. Síce nebudú prihlásení v žiadnej oficálnej súťaži, avšak pripravuje sa pre nich už teraz niekoľko priateľských stretnutí, hlavne s našimi susedmi z Čiech.

Družstvo by mala viesť trénerka Barbora Krnáčová za pomoci Richarda Ďorďaia.


Všetky informácie k najbližším zápasom vám budeme ako zvyčajne prezentovať na našich sociálnych médiách, taktiež si ich viete nájsť aj na našom webe v záložkách daných kategórií a sekcii Zápasy. 


Veríme, že bude táto sezóna úspešná a že si prídete užiť basketbalové zápasy do hľadiska. Tešíme sa na vás a držte nám palce!

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 16.5.2024

Dievčatá na celoslovenskom finálovom turnaji nakoniec strieborné

Naše hráčky a študentky Strednej športovej školy Trenčín sa 6.-7.5.2024...

Aktuálne 16.5.2024

Program zápasov | 18. - 19.5.2024

Počas víkendu ukončia aktuálnu sezónu poslednými zápasmi mladší minižiaci a staršie minižiačky.

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - DIEVČATÁ

V sobotu odohrali staršie minižiačky dva zápasy nadstavby o umiestnenie na turnaji vo Vrábľoch.

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - CHLAPCI

V sobotu odohrali mladší minižiaci dva zápasy na turnaji v Bratislave.

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA  Lucka