Aktuálne 8.3.2023

Tréner žien U23 Ďorďai: "O budúcnosť klubu nemám obavu."

V piatok 3.3. odohrali naše mladé ženy zápas proti Banskej Bystrici.

Dievčatá pod vedením trénera Richarda Ďorďaia nastúpili v omladenej zostave proti hráčkam z Banskej Bystrice zodpovedne a držali s nimi krok počas celej prvej štvrtiny do stavu 16:19. V druhej časti hry sa prejavila hlavne výšková prevaha súperiek a naše hráčky prehrali túto časť o 10 bodov. Po polčasovej prestávke sa naše dievčatá súperkám snažili bodovo približovať, stačilo to však len na 12-bodový rozdiel. Do poslednej štvrtiny vstúpili naše hráčky plné bojovnosti a podarilo sa im z nepriaznivého stavu 40:51 skórovať v rade až do stavu 50:51. Potom bohužiaľ súperky trafili dva presné trojbodové koše a bodovo sa našim mladým ženám opäť vzdialili.

  • BK AS Trenčín - Slávia ŠKP Banská Bystrica 51:60

Body AS: Mamráková 19 (10 doskokov), Barboričová 13, Seifertová 5, Duvačová 4, Hlávková 4, Kubová 3, Paulínyová 2, Sorádová 1.



Richard Ďorďai - tréner AS

"Jedno oko plače a druhé sa usmieva. Asi tak by som okomentoval náš piatkový zápas. O výsledku rozhodla druhá štvrtina, kedy sme nechali dievčatám z Banskej Bystrice skórovať až príliš veľa ľahkých košov. Následne sme sa ešte síce snažili dostať naspäť do zápasu, čo sa nám aj darilo, no na zvrat sme už v poslednej štvrtine silu nenašli. Ako som spomenul prvú vetu, tak práve plač sa týka tej prehry, pretože sme si do zápasu verili, no úsmev hlavne preto, lebo zápas odohrali dievčatá z našej akadémie a vôbec sa nestratili. Hráčky, ktoré u nás hosťujú z Piešťan nám zrovna chýbali, tak sme boli nútení doplniť na lavičku naše mladé kadetky, ktoré mi práve ten úsmev vyčarili. Ukázali veľkú kvalitu. Je až neuveriteľné, že 80% hráčok zo súpisky hrá basketbal maximálne 2 roky a dokázali držať krok s "extraligistkami". Myslím si, že všetkým zápas veľa ukázal. Mne minimálne to, že o budúcnosť nášho klubu nemám obavu."

Natália Sorádová - krídlo AS

"V piatok sme išli do zápasu veľmi pozitívne naladené a pripravené zvíťaziť. To sa nám takmer podarilo, ale aj napriek tomu to bol výborný zápas, ktorý bol chvíľu iba o 1 bod. Bohužiaľ stačila jedna trojka a pár zbytočných chýb, a už sme súperky nevedeli dobehnúť. Ale zato každá jedna z nás bojovala a nechala na ihrisku dušu, a aj napriek tomu, že nás bolo málo sme zápas zvládli. Aj keď nám koniec poslednej štvrtiny ušiel, zápas hodnotím pozitívne."


Najbližšie sa naše mladé ženy predstavia na palubovke Starej Turej v nedeľu 19.3.2023.

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 16.5.2024

Dievčatá na celoslovenskom finálovom turnaji nakoniec strieborné

Naše hráčky a študentky Strednej športovej školy Trenčín sa 6.-7.5.2024...

Aktuálne 17.5.2024

Program zápasov | 18. - 19.5.2024

Počas víkendu ukončia aktuálnu sezónu poslednými zápasmi mladší minižiaci a staršie minižiačky. Na...

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - DIEVČATÁ

V sobotu odohrali staršie minižiačky dva zápasy nadstavby o umiestnenie na turnaji vo Vrábľoch.

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - CHLAPCI

V sobotu odohrali mladší minižiaci dva zápasy na turnaji v Bratislave.

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA  Lucka