Aktuálne 17.3.2022

Zlepšujúci sa trend kadetiek proti Šamorínu

Kadetky odohrali počas posledného víkendu zápasy proti Šamorínu.

V sobotu vycestovali dievčatá s trénerom Richardom Ďorďaiom na zápas proti ŠBK Šamorín. Súperky hneď od začiatku zápasu bránili celoplošnú obranu a vyvíjali na naše hráčky veľký tlak, ktorý nám robil problémy v prechode do útoku. Na polčase mali domáce hráčky náskok už o 26 bodov a aj napriek pohodlnému náskoku nepoľavili v obrane a v poslednej časti hry sa naše dievčatá museli po prvý krát popasovať so zónovou obranou. Aj napriek veľkej snahe a niekoľkým svetlým momentom sme sa zo zápasu museli jedine poučiť do ďalšieho dňa, kedy na nás čakal rovnaký súper na domácej palubovke.


  • ŠBK Šamorín - BK AS Trenčín 83:26

Body AS: Grellová 9, Dobiašová 5, Makovcová 4, Kubová 4, Hlávková 2, Hlucháňová 1, Nemcová 1.


Nedeľný zápas mal už od začiatku lepší priebeh, keď naše dievčatá začali nebojácne v útoku a zodpovedne v obrane. So súperkami sme dokázali držať krok po stav 6:10, potom sa im podarilo efektívnou streľbou mierne navýšiť rozdiel. Naproti sobotnému zápasu sa naše hráčky zlepšili v útočných činnostiach, keď už na polčase nastrieľali súperkám 24 bodov, a teda len o dva body menej ako v celom zápase iba o deň skôr. Hosťujúce hráčky sa prezentovali veľmi dobrou úspešnosťou streľby aj z ťažkých pozícií a našim dievčatám sa tak aj napriek veľkej bojovnosti nedokázalo nijak zápas zdramatizovať.


  • BK AS Trenčín - ŠBK Šamorín 45:93

Body AS: Dobiašová 14, Seifertová 9, Kubová 6, Grellová 5, Makovcová 3, Paulínyová 3, Hlávková 3, Császárová 2.



Richard Ďorďai - tréner AS

"Cez víkend nás nečakalo nič ľahké, čo predznamenal aj posledný výsledok s týmto súperom. Musím ale povedať, že moje obavy našťastie neboli naplnené. Dievčatá hrali výborne v obrane, aj keď tomu výsledok asi nenasvedčuje. V porovnaní s posledným zápasom s týmto súperom sme výrazne zlepšili práve obrannú činnosť a odstavovanie po streľbe. Škoda množstva nepremenených čistých košov. Jeden z rozhodujúcich faktorov bol aj ten, že sme v 1.štvrtine zaznamenali až príliš veľa strát. V nedeľnom zápase sme chceli potvrdiť zlepšujúci trend, čo sa nám aj podarilo. Streliť tak kvalitnému súperovi takmer 50 bodov bol pre nás ešte v nedávnej minulosti nedosiahnuteľný cieľ. Za oba zápasy musím dievčatá pochváliť za tímový výkon a za fakt, že sa dokázali vzájomne povzbudiť. Taktiež mi nedá nespomenúť skvelú atmosféru v Šamoríne, ktorú nám vytvorili naše žiačky vracajúce sa z dvojzápasu proti Nitre. Už teraz sa tešíme na dvojzápas proti Slovanu Bratislava."


Najbližšie sa naše kadetky predstavia 26.-27.3.2022 proti BK Slovan Bratislava.

 

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 16.5.2024

Dievčatá na celoslovenskom finálovom turnaji nakoniec strieborné

Naše hráčky a študentky Strednej športovej školy Trenčín sa 6.-7.5.2024...

Aktuálne 17.5.2024

Program zápasov | 18. - 19.5.2024

Počas víkendu ukončia aktuálnu sezónu poslednými zápasmi mladší minižiaci a staršie minižiačky. Na...

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - DIEVČATÁ

V sobotu odohrali staršie minižiačky dva zápasy nadstavby o umiestnenie na turnaji vo Vrábľoch.

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - CHLAPCI

V sobotu odohrali mladší minižiaci dva zápasy na turnaji v Bratislave.

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA  Lucka