Aktuálne 29.1.2024

8 statočných ukázalo v druhom polčase veľký potenciál

V sobotu 27.1.2024 odohrali naše ženy odvetný zápas kvalifikácie Slovenského pohára v Košiciach.

Do Košíc vycestovali naše ženy bez viacerých hráčok, čím museli na seba prevziať zodpovednosť dievčatá, ktoré bežne v stretnutiach od úvodu nenastupujú. Možno aj preto bol úvod stretnutia veľmi ustráchaný a na polčase svietil stav 58:8. Do druhej polovice zápasu nastúpilo akoby iné družstvo a razom bola hra vyrovnaná. Tretiu štvrtinu prehrali naše dievčatá o 10 bodov a poslednú iba o dva body. Cez kvalifikáciu teda na Final Six Slovenského pohára nepostúpili, avšak nabralil veľa skúseností, ktoré môžu zúročiť v nadstavbovej časti sezóny.

  • CBK Košice - BK AS Trenčín 92:30

Body AS: Mihaljevičová 9 (12 doskokov), Grellová 5, Seifertová 3, Jamrichová 3, Šoltésová 3, Sorádová 3, Hlávková 2, Křenová 2.



Ohlasy po zápase:

Richard Ďorďai - tréner AS

"Vedeli sme, že v zúženej nominácii to bude ťažké. Výsledok je ale práve ten, že nám dievčatá zamotali hlavy s nomináciami na ďalšie zápasy. Nebudem hodnotiť prvý polčas, pretože sme zase nastúpili s "ťažkými nohami" a veľmi pomaly sme sa rozbiehali. Ten výsledok to aj potvrdzuje, pretože náskok súper získal hneď v úvode. V šatni cez polčas sme si povedali, čo chceme hrať a dievčatá to takmer do bodky dodržali. V prvých dvoch štvrtinách sme dávali naivné prihrávky a náš dôraz nebol taký, ako sme si povedali. Vo zvyšku zápasu sme to všetko zmenili a výsledok bol takmer vyrovnaný druhý polčas. Nič to nemení na veci, že kvalita CBK bola neodškriepiteľná a my potrebné skúsenosti ešte len zbierame. Musím pochváliť Ivku Mihaljevičovú, ktorá napriek rýchlo nazbieraným faulom a takmer polčas presedenia na lavičke, bola aj tak najviac bodujúcou hráčkou a výraznou mierou pomohla k celkovému dojmu. Ak by som ale mal vyzdvihnúť ešte niekoho, tak to bude určite Saška Křenová, ktorá odohrala fantastický zápas. Stále tvrdím, že to je veľmi šikovné dievča, ktoré potrebuje zbierať skúsenosti a odvahu. Prebrala líderskú úlohu na seba a za to jej patrí obrovská vďaka. Teší ma aj fakt, že bodovali všetky hráčky."

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 29.4.2024

Výsledkový sumár | 27. - 28.4.2024

Mladší žiaci sa so sezónou rozlúčili s výhrou, staršie žiačky s dobrým výkonom a úsmevom na tvári.

Aktuálne 26.4.2024

Program zápasov | 27. - 28.4.2024

Sezóna nám pomaly finišuje, v posledných zápasoch sa predstavia v Komárne mladší žiaci a v poslednom...

Aktuálne 25.4.2024

Ani domáca palubovka na výhru nestačila

V stredu 24.4.2024 odohrali naše ženy druhý zápas o umiestnenie proti tímu UMB Banská Bystrica.

Aktuálne 25.4.2024

REPORT MLÁDEŽE - 20.- 21.4.2024 - DIEVČATÁ

Počas posledného víkendu sa z dievčenských kategórií predstavili v štyroch zápasoch staršie...

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA