Aktuálne 2.4.2024

Výsledky Easter tournament Ostrava 2024

Počas Veľkonočných sviatkov sa 5 našich kategórií predstavilo na medzinárodnom turnaji v Ostrave. Prinášame vám výsledky a hodnotenia turnaja všetkých tímov.

Boys U12

Skupina:

BK AS TN - BK Snakes Ostrava 70:27 

Kyselica 18, Pilko 14, Valach L. 8, Porebski 8, Zubo 7, Žiak 7, Daňo 5, Kraisl 3, Kaduk 2.

BK AS TN - ALBA Berlin 79:18 

Pilko 14, Žiak 13, Porebski 12, Zubo 12, Valach L. 6, Kyselica 6, Kaduk 6, Bložon 4, Daňo 4, Kraisl 2.

Kosárlabda Budapest - BK AS TN 32:33 

Pilko 11, Valach L. 8, Zubo 5, Porebski 4, Žiak 3, Kraisl 2.

Štvrťfinále:

BK AS TN - SBŠ Frenštát pod Radhoštěm 93:17

Pilko 20, Porebski 18, Zubo 14, Valach L. 10, Kraisl 7, Žiak 7, Kyselica 7, Kaduk 6, Podkovič 2, Daňo 2.

Semifinále:

KK Litija - BK AS TN 62:35
Zubo 9, Kaduk 6, Kyselica 5, Porebski 5, Pilko 4, Bložon 2, Kraisl 2.

Zápas o 3.miesto:

BK AS TN - Berliner Basketball Verband 51:27
Pilko 12, Zubo 10, Porebski 8, Daňo 6, Bložon 4, Kaduk 4, Žiak 3, Kyselica 2, Valach L. 2.

All star Five: Michal Kyselica.

Konečné umiestnenie: 3. miesto.

Ohlasy po turnaji:

Marek Marčok - tréner boys U12

"Na turnaj sme cestovali s tým, že by sme radi nieco uhrali, ale tažko bolo dopredu odhadovať kvalitu súperov podľa mena. Do každého zápasu sme nastupovali, že sa ideme pobiť o víťazstvo. V základnej skupine sme odohrali 3 víťazné zápasy, dva s presvedčivým rozdielom skóre, tretí len o bod, ale to aj vďaka nášmu zhoršenému výkonu v druhom polčase. Vo štvrťfinále sme predviedli parádnu jazdu a jednoznačným víťazstvom sme zaslúžene postúpili do semifinále. V semifinále sa stretli víťazi základných skupín, takže súpera sme si moc vyberať nemohli. Na našu škodu sme si v semifinále vybrali slabšiu chvílku a nechali sme si súpera výraznejšie utiecť v prvom polčase. Ani výrazne zlepšená hra v druhom polčase obrat nepriniesla. V súboji o tretie miesto sme chceli turnaj zakončiť víťazstvom, čo sa nám aj po veľmi dobrom výkone podarilo. Na turnaji sme odohrali 6 zápasov z toho 5 víťazných, čo je parádna bilancia. Bronzové medaile sú pekným úspechom, ale s odstupom času si ako tréner uvedomujem, že sa dalo dosiahnuť aj o kúsok vyššie pri ideálnej konštálacii hviezd. Pre chalanov ohromná skúsenosť, videli, že sa oplatí poriadne trénovať, že to prináša ovocie a obrovská motivácia do ďalšej práce."

Rodičia Lukáša Valacha - hráča U12

"Easter tournament sme absolvovali so synom už druhýkrát. Tento rok sme boli milo prekvapení úrovňou športovísk, kde sa odohrávali zápasy chlapcov kategórie U12. My ako rodičia sme sa snažili vytvoriť čo najlepšiu divácku kulisu, aby sme im umožnili zažiť tú správnu športovú atmosféru. Myslíme, že všetky "naše" deti si turnaj užili a to, že sa im podarilo získať tretie miesto, dokazuje, že tréner urobil za posledných 12 mesiacov obrovský kus práce."

Rodičia Mateja Kraisla - hráča U12

"Dovoľte, aby som vyjadril svoje pocity z turnaja v Ostrave, ktorého sme sa z manželkou ako diváci zúčastnili. Sme veľmi potešení a to nielen preto, že chlapci vo svojej kategórii U12 získali skvelé 3.miesto v konkurencii veľmi kvalitných tímov, ale aj preto, že na ich hre je vidieť evidentný progres. Musím vysloviť uznanie nielen trénerom za ich kvalitnú prácu, ale aj klubu BK AS Trenčín za to, že naši hráči môžu absolvovať takéto kvalitné zápasy v rámci dobre pripraveného turnaja. Za mňa super, určite výborná skúsenosť pre všetkých hráčov a aj vďaka za spoločné prežitie napätia a radosti s ďalšími rodičovskymi spoluúčastnikmi."

Rodičia Šimona Pilka - hráča U12

"Od prvého zápasu sme našim chlapcom držali palce a oni sa nám za to odvďačili veľmi kvalitným a zodpovedným výkonom v každom zápase. Vôbec sa nezľakli svojich súperov. Musím zdôrazniť, že tréner ich veľmi dobre pripravil nielen po fyzickej stránke, ale aj po mentálnej, čo sa prejavilo hlavne v zlomových fázach tretieho zápasu v skupine. Súboj o medaile bol pre chlapcov zaslúžený za predvedené výkony a bronzová medaila bola určite oprávnene zavesená na krk každého z nich. Za posledný rok urobili chlapci pod vedením trénerov veľký progres, získali dôležité sebavedomie a je vidieť, že už dlhšiu dobu hrajú spolu, čo bolo vidieť aj na niektorých útočných akciách na palubovke. Ďakujeme vedeniu BK AS Trenčín, že prihlásil klub na turnaj, pretože každému hráčovi to len prospelo."

Michal Kyselica - hráč U12

"Do Ostravy som išiel druhýkrát a bolo opäť super. Zišli sme sa perfektná partia, ktorá si chcela hlavne užiť basketbalové prázdniny. Haly, v ktorých sme hrali, boli určite na vyššej úrovni ako minulý rok. Súperi boli kvalitní a tiež veľmi draví po víťazstve. Podarilo sa nám vyhrať 5 zo 6 zápasov. Zápas s Budapešťou bol riadny nervák aj pre rodičov, ale napokon tesné víťazstvo o bod potešilo. Škoda prehry s Litija, ale súper bol ozaj lepší. Som rád, že som sa mohol zúčastniť kvalitne zorganizovaného turnaja. To, že sme vyhrali 3. miesto, bola perfektná bodka pred odchodom domov."

Girls U14

Skupina:

BK AS TN : Gödi Se 34:82

Liptáková 14, Novotná 6, Ivanová 4, Bernátová 4, Vrtíková 2, Bánesová 2, Vida 1, Marčoková 1.

Alba Berlin "A" : BK AS TN 78:18

Škultétyová 6, Ivanová 4, Liptáková 4, Vida 2, Bánesová 1, Jozeková 1.

Slávia B. Bystrica : BK AS TN 51:36

Ivanová 8, Bánesová 7, Dedíková 5, Liptáková 4, Novotná 4, Ďurišková 3, Bernátová 2, Marčoková 2, Jozeková 1. 

BK AS TN - SBŠ Ostrava 23:63

Body nevieme.

Zápas o 9. miesto: 

BK AS TN : Alba Berlin "B" 109:10

Ďurišková 20, Novotná 14, Ivanová 13, Bernátová 12, Jozeková 12, Dedíková 10, Liptáková 6, Vida 6, Škultétyová 5, Vrtíková 4, Marčoková 2, Kohútová 2. 

Konečné umiestnenie: 9. miesto.

Ohlasy po turnaji:

Katarína Dedíková - trénerka Girls U14

"Celý turnaj sprevádzala úžasná nálada medzi našimi "deťmi". Ešte som nezažila takú súhru medzi jednotlivými družstvami. O to viac sa mi vryl tento turnaj do pamäti. Naše zápasy mali charakter sínusoidy. Prvý zápas sme odohrali veľmi zle, čo na nás zanechalo stopu. Ďalší deň sa dievčatá prebudili a odohrali kvalitný zápas. V tomto tempe sme pokračovali ďalej aj v ďalších zápasoch. Proti kvalitnejším súperom náš výkon rástol. Musím pochváliť najmä mladšie dievčatá, ktoré zavelili k pekným výkonom a potiahli celé družstvo. Bolo vidieť, že basketbal ich veľmi baví. Staršie dievčatá, ktoré boli zväčša po chorobe, veľmi chceli, no bolo vidieť, že ešte im to zdravotný stav nedovoľuje, no boli podporou pre tím. Samozrejme na tomto turnaji išlo najmä o vzájomné spoznávanie sa aj mimo ihriska a to bolo tento rok naozaj neskutočné. Aj dnes mám zimomriavky, keď si spomeniem, ako sa bavili starší s mladšími, ako sa navzájom podporovali, ako deťom svietili iskričky v očiach, keď si s nimi zahrali staršie hráčky karty alebo si prišli len "pokecať". Toto vystihuje pravú tvár AS, ktorú by sme si mali v týchto kategóriách zachovať. Odovzdávať skúsenosti, pomáhať si a podporovať sa navzájom. Ďakujem "hlave" tohto klubu R. Ďorďaiovi st., že nám opäť vytvoril podmienky, aby sme si mohli turnaj užiť naplno!!! Vďaka všetkým trénerom a hráčkam za skvelé štyri dni."


Anna Šoltésová - trénerka Girls U14

"Celý turnaj v Ostrave hodnotím veľmi pozitívne. Naše družstvo bolo zložené z hráčok z U15 a z U12, ktoré vytvorili veľmi dobrú partiu - základ do budúcej sezóny. Odohrali sme veľmi zaujímavé stretnutia proti kvalitným súperom. Škoda prvého zápasu kedy sme mohli uhrať oveľa lepší výsledok. Dievčatá však nezvesili hlavu a do dalších stretnutí nastupili odhodlane, bojovne, uhrať čo najlepsi výsledok. Posledný zápas bol pre baby takou odmenou si užiť a baviť sa basketom naplo. Vyskúšali si herné kombinácie hoď a bež, a aj pressovu obranu. Dievcatá dostávajú pochvalu za správanie a disciplínu počas celého turnaja. Taktiež ma veľmi potešili nové "putá", ktoré vznikli medzi dievčatami z U14 a U19. Mladé baby majú nové vzory a staršie dievčatá nové fanúšičky. Veľké ďakujem patrí vedeniu klubu, že sme opäť dostali možnosť zažiť spolu výborne štyri dni plné basketbalu."


Timea Ďurišková - krídlo U14

"Za mňa bola Ostrava výborný zážitok aj keď sme náš prvý zápas moc dobre nezahrali, tak na ostatných zápasoch sme začali poriadne hrať a pokúsiť sa vyhrať. Bohužiaľ súper bol zväčša silnejší a viac sme prehrali než vyhrali. Vyhrali sme jeden zápas v ktorom sme dali pekných 109 bodov. Naozaj som sa bavila nie len na ihrisku, ale aj mimo zápasov s ostatnými hráčkami."

Zoja Ivanová - pivotka U14

"Prvý deň to nebolo ono nehrali sme našu hru a dostávali sme veľmi ľahké koše. No napriek tomu sme išli ďalej do nasledujúcich zápasov. Ďalší deň to bolo o kus lepšie, prihrávky sme si dávali zmysluplné a v útoku to bolo dobré. A tým sa to ukázalo na veľmi tesnom výsledku. Hrali sme aj proti domácemu tímu a to bol jeden z tých najlepších výkonov. Posledný zápas sme vyhrali, vypichovali sme všetky lopty ešte na ich polovici. Celkový turnaj hodnotím veľmi pozitívne a som veľmi spokojná s našimi výkonmi."


Boys U15

Skupina:

BK AS TN - Galaxy Košice 35:86

Ježko 16 (13 doskokov), Cyprian 12 (12 doskokov), Jonek 4 (10 doskokov), Novák 3.

BK AS TN - KK Kočevje 56:43

Cyprian 20 (11 doskokov), Ježko 19, Jonek 7, Hrčka 4, Mrázik 3, Novák 3.

BK AS TN - BK Snakes Ostrava 45:66

Ježko 16 (10 doskokov), Jonek 11 (10 doskokov), Cyprian 8, Mrázik 4, Gabriš 2, Hrčka 2, Novák 2.

BK AS TN - Ústí nad Labem 40:58

Cyprian 17 (10 doskokov), Ježko 10, Jonek 6, Gabriš 5, Mrázik 2.

Zápas o 7. miesto:

BK AS TN - BKM Iskra Svit 78:57

Cyprian 27, Ježko 24, Jonek 9 (10 doskokov), Gabriš 8, Vytykáč 4, Mrázik 2, Novák 2, Širanec 2.

Konečné umiestnenie: 7. miesto.

Ohlasy po turnaji:

Roman Marčok - tréner Boys U15

"Som rád za možnosť konfrontácie s družstvami Galaxy Košice, Ostrava a Svit. Tieto zápasy nás preverili a poučili. Víťazný tím turnaja z Košíc bol v každom aspekte hry zohratý. Prejavila sa herná prax v ťažkých zápasoch a s tým spojená kvalita jednotlivcov. V zápase s Ostravou sme ukázali, že keď sa nezľakneme súpera, tak energickým prístupom a tímovým prejavom vieme hrať rovnocennú partiu. V koncovke turnaja, v zápase o umiestnenie so Svitom, sa prejavili lídri našeho tímu. Výhra s kvalitným súperom bola bodkou našej dôležitej účasti na turnaji, lebo sme získali prax z ťažkých zápasov s družstvami ktoré sú skúsenejšie ako my."

Milan Ježko - vedúci tímu Boys U15

"Turnaj bol z môjho pohľadu organizovaný celkom dobre. Od ubytovania cez dopravu , stravu až po samotný priebeh zápasov. Hráči všetkých kategórií podali brilantné výkony. Skvelé výkony sprevádzala vynikajúca atmosféra hlavne na tribúne. Naši chlapcí z U15 si veľmi užívali výhry, no zažili aj prehry, ktoré patria k tomu. Pre mňa ako rodiča v úlohe vedúceho družstva to bola jedinečná skúsenosť. Videl som prácu trénerov a obdivujem, ako to s hráčmi vedia po športovej , ako aj ľudskej stránke. Doposiaľ som zápasy sledoval len z tribúny ako rodič a byť na chvíľu súčasťou tímu mi bolo potešením."

Matúš Ježko - pivot U15

"Z turnaja máme veľa zážitkov, na ktoré nezabudneme. Spoznali sme sa s inými hráčmi a hrali proti kvalitným súperom. V zápasoch sme preukázali, že sme neprišli prehrať, ale mali sme aj chvíle, keď sa nám nechcelo hrať. Teším sa na budúcoročnú účasť."

Sebastian Gabriš - Rozohrávač U15

"Ďakujem všetkým trénerom a mojím spoluhráčom za neuveriteľné 4 dni a za nezabudnuteľné spomienky. Lepšie sme sa všetci v klube spoznali a každý si to užil."


Boys U17

Skupina:

BK AS TN : KK Litija 60:48

Pabiš 12, Koczkáš D. 11, Tomík 11, Koczkáš T. 9, Stručka 6, Sollár 5, Herián 4.

Zsíros Akadémia Köbánya : BK AS TN 63:35

Tomík 16, Pabiš 7, Koczkáš D. 4, Herián 3, Koczkáš T. 3, Sollár 2.

BK AS TN : Basketpoint Frýdek-Místek 73:60

Body nevieme.

BK AS TN : TJ TŽ Třinec 88:39

Body nevieme.

Zápas o 3. miesto:

BK AS TN : SBŠ Ostrava 82:54

Tomík 29, Pabiš 26, ostatné body nevieme.

All star Five - Rafael Ján Tomík.

Konečné umiestnenie: 3. miesto.

Ohlasy po turnaji:

Sofia Barboričová - trénerka Boys U17

"Turnaj v Ostrave bol krásny. Poskladali sme družstvo chalanov, ktorí si chceli ísť zahrať a zabojovať o víťazstvo. Teší ma, že s vedúcim tímu Miloškom Kozákom sme mali možnosť viac spoznať chalanov aj z tej ľudskej stránky. Počas celého turnaja sme odohrali 5 zápasov. Naša hra počas štyroch dní bola identická. Mrzí ma, že vždy keď sme si vytvorili pohodlný náskok prišla strata koncentrácie a nakoniec sme sa ešte obávali o výsledok. Vďaka našim výborným výsledkom sme sa prebojovali do boja o 3. miesto. Čakal nás najťažší zápas na turnaji. Boj o 3. miesto proti domácej Ostrave, v ich domácej hale s ich domácimi fanúšikmi. To čo chalani predviedli v tomto zápase som ešte od nich nikdy nevidela. Určite zásluhu má na tom aj náš fanklub. Prišli nás podporiť naše kategórie a dovolim si tvrdiť, že vďaka ním sme my boli tím, ktorý má domáce podmienky. Hneď od začiatku zápasu bolo vidieť kto chce viac zvíťaziť. Chalani sa podporovali na ihrisku a taktiež aj na lavičke. Hrali disciplinovane, zodpovedné bránili, vypomáhali si zo slabej strany a išli po každej jednej lopte. V druhom polčase sme pokračovali v našej hre. Z výbornej obrany vznikali výborne útoky. Dostali sme sa do laufu, v ktorom nás už nedokázali zastaviť. V posledných minutách zápasu bolo vidieť ako si to chalani uživali. Som veľmi pyšná na chalanov, že napriek tomu, že už toho mali dosť a boli unavení, sa takto dokázali zomknúť a predviedli takýto enormný tímový výkon. To je len dôkaz toho, že títo chalani môžu dokázať ešte veľmi veľa."

Jakub Sollár - pivot U17

"Tohtoročný turnaj v Ostrave hodnotím naozaj výborne. Ako partia sme sa skutočne našli a zostavili sme veľmi kvalitné družstvo na ihrisku, aj mimo neho. Ako mínus na ihrisku môžem označiť našu nesústredenosť počas celého zápasu, aj keď sme viackrát začali veľmi presvedčivo, zápas sme si dokázali sami zdramatizovať. Najväčšou spomienkou bude určite zápas o 3. miesto. Nikto neočakával taký priebeh ako to, čo sme predviedli na ihrisku. Hrali sme s veľkou energiou už od začiatku, každý z nás odohral vyborný zápas, triafali sme takmer všetko a práve preto viem, že tento zápas ostane každému z nás ešte dlho v pamäti. 3. miesto a medailu sme si za predvedené výkony a celý turnaj určite zaslúžili. Chcel by som sa za celý turnaj veľmi poďakovat každému z chalanov, pani trénerke a v neposlednom rade nášmu milovanému asistentovi Miloškovi. Som hrdý na každého jedného z nás a verím, že to nebolo naposledy, čo sme takéto niečo dokázali."


Girls U19

Skupina:

Friedenauer TSC Berlin : BK AS TN 27:50

Seifertová 13, Jamrichová 8, Kozáková 8, Křenová 4, Grellová 4, Sorádová 4, Žilinčanová 3, Škultétyová 2, Huščavová 2, Hlávková 2. 

BK AS TN : BCM Sokolov 40:54

Seifertová 16, Žilinčanová 10, Jamrichová 8, Kozáková 3, Grellová 2, Sorádová 1. 

Alba Berlin : BK AS TN 8:96

Jamrichová 20, Žilinčanová 16, Grellová 12, Seifertová 12, Kozáková 8, Hlávková 8, Sorádová 7, Škultétyová 6, Křenová 4, Huščavová 3.

SBŠ Ostrava : BK AS TN 91:34

Body nevieme.

Kiss Lenke Kosárlabda Suli Budapešť : BK AS TN 49:56

Jamrichová 14, Kozáková 8, Seifertová 7, Sorádová 6, Škultétyová 6, Grellová 6, Žilinčanová 5, Huščavová 4.

All star Five - Nina Jamrichová.

Konečné umiestnenie: 2. miesto.

Ohlasy po turnaji:

Richard Ďorďai ml. - tréner Girls U19

"Turnaj v Ostrave je každý rok pre baby skvelou príležitosťou si zahrať s tímami, s ktorými nehrávajú počas sezóny. Stretneme sa tu s českými, maďarskými a nemeckými družstvami. Sú to skvelé a zároveň veľmi náročné zápasy. Tento rok nám vyšiel. Turnaj sme ukončili s bilanciou 3 výhry a 2 prehry. Takéto zápasy nám dávajú veľmi veľa a som rád, že sme boli súčasťou tohto turnaja."

Nina Jamrichová - krídlo U19

"Z môjho pohľadu sa nám turnaj celkom slušne vydaril o čom svedčí aj patričné umiestnenie. Síce škoda zápasu s družstvom so Sokolova, kedy sme sa podľa mňa dostatočne herne neprejavili. Napriek tomu verím, že dievčatá si na turnaji zahrali dobrý basket a hlavne si to užili tak ako ja. Každá jedna z nás si odnáša cenné skúsenosti, ktoré sa určite prejavia v nasledujúcich zápasoch."


Fotogalériu z turnaja nájdete na našom Facebooku tu.

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 30.4.2024

REPORT MLÁDEŽE - 27.- 28.4.2024 - CHLAPCI

V sobotu 27.4. odohrali posledné zápasy sezóny naši mladší žiaci.

Aktuálne 29.4.2024

Výsledkový sumár | 27. - 28.4.2024

Mladší žiaci sa so sezónou rozlúčili s výhrou, staršie žiačky s dobrým výkonom a úsmevom na tvári.

Aktuálne 26.4.2024

Program zápasov | 27. - 28.4.2024

Sezóna nám pomaly finišuje, v posledných zápasoch sa predstavia v Komárne mladší žiaci a v poslednom...

Aktuálne 25.4.2024

Ani domáca palubovka na výhru nestačila

V stredu 24.4.2024 odohrali naše ženy druhý zápas o umiestnenie proti tímu UMB Banská Bystrica.

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA