A-tím 2.11.2020

Kadák | Som veľmi vďačný za víťazstvo, dodá nám pozitívnu energiu

Dlhých šesť týždňov sme čakali na ďalšie ligové víťazstvo v tomto ročníku. Prišlo proti dobre hrajúcemu Ružomberku, čo tímu Stijna Vrevena môže dodať potrebné sebavedomie. Jedným z hlavných strojcov triumfu bol stále iba devätnásťročný mladík Jakub Kadák.

Odchovanec This is my sen Academy bol pri všetkých troch strelených góloch. Prvé dva prišli po skvele kopnutých rohových kopoch a dobrej práci Richarda Križana, tretí pridal Kadák už bez prispenia hosťujúcej obrany.

„Som vďačný a veľmi šťastný, že sa nám podarilo konečne vyhrať. Križo tam v oboch momentoch veľmi dobre naskočil. Veľmi ma potešil aj gól v samom závere,“ povedal Kadák po prvom ligovom zásahu v aktuálnom ročníku a piatom celkove.

Problémom nášho tímu sú od úvodu tejto sezóny štandardné situácie, po ktorých až príliš často inkasujeme. Zápas proti Liptákom sme však práve štandardkami rozhodli. „Nesmieme zabudnúť, že po priamom kope sme inkasovali. Stále na tom musíme pracovať,“ povedal Kadák a dodal: „Verím, že víťazstvo nám dá pozitívnu energiu do záveru jesene. Celý týždeň budeme pracovať na tom, aby sme uspeli aj počas ďalšieho víkendu.“

Kadák hral na netradičnom poste hrotového útočníka, ale napriek subtílnejšej postave úspešne bojoval s vysokými ružomberskými obrancami. „Na každom poste odvádzam sto percent. Je mi jedno, kam ma tréner postaví,“ dodal na záver Kadák.

Vreven | Je typom hráča, o ktorých sa môžeme oprieť aj v ťažkej situácii

Mladého stredopoliara alternujúceho na hrote útoku pochválil po zápase aj tréner Stijn Vreven. „Môže hrať kdekoľvek s výnimkou pozície brankára. Jeho ochota a myslenie sú fantastické. Chce na sebe pracovať. Ak aj odohrá horší zápas, je ochotný behať a bojovať až do konca. Je presne typom hráča, o ktorých sa môžeme oprieť aj v ťažkej situácii,“ povedal belgický tréner.

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 29.3.2024

Gong | Musíme ďalej tvrdo pracovať a ťahať za jeden povraz

Naše mužstvo pod taktovkou trénera Iliju Stolicu čaká po reprezentačnej prestávke...

ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa