Aktuálne 28.9.2021

Juniori, kadetky a kadeti po víkende bohatší o ďalšie skúsenosti

Výsledky posledných dní spolu s pozápasovými vyjadreniami trénerov.

Kadeti vo štvrtok nastúpili na palubovke Považskej Bystrice. Zápas naši chlapci začali dobre a prvých päť minút dokázali so súperom držať krok. Následne sa však ukázala kvalita a skúsenosti domácich hráčov, ktorí využili každú našu stratu a dokázali ju preťažiť do ľahkých zakončení.

  • IMC Slovakia Považská Bystrica – BK AS Trenčín 86:41

Body AS: Pira 18, Heleš 15, Greguš 6, Barniak 2, Závodský R., Závodský M., Hamaj, Králik, Suchý, Ďurián, Gajdoš, Goga.

Tomáš Nebus – tréner AS.

„Na začiatku zápasu sme verili, že by sme mohli so súperom hrať vyrovnanú partiu, potom však domáci na nás vybehli s celoplošnou agresívnou obranou, s ktorou niektorí naši hráči ešte nemajú skúsenosti a nevedia ako by sa proti nej malo útočiť. Taktiež sa nám nedarila streľba z pola, súper nám dovolil vystreliť v priemere iba 4 strely z diaľky na štvrtinu a bohužial aj naša percentuálna úspešnosť bola veľmi nízka. Do ďalších zápasov si z tohto stretnutia musíme zobrať určite väčšie chcenie a sebavedomie dať kôš spod koša, presvedčiť svojho obrancu že chcú skórovať, a prípadne potom loptu vyhodiť na spoluhráča v lepšej pozícii. Ak by som mal menovať individuálne výkony, tak sa veľmi dobre ukázal Filip Pira, ktorý predviedol svoju fyzickú aj mentálnu vyspelosť a tiež Michal Heleš, ktorý spravil viacero úspešných vnikov pod kôš, avšak mi u neho ešte chýba väčší prehľad pri prípadnej prihrávke pokiaľ nemá úplne voľnú pozíciu.“


Od piatka do nedele odohrali naši juniori záverečný kavlifikačný turnaj skupiny Gold v bratislavskej Eurovia aréne. Počas troch dní odohrali v oklieštenej zostave 4 náročné zápasy. Aj napriek veľkej bojovnosti sa nedokázali výraznejšie presadiť proti skúseným súperom, ktorí sa v basketbalovom svete pohybujú aj o 5 rokov dlhšie.

  • BK AŠK Slávia Trnava - BK AS Trenčín 98:65

Body AS: Nebus O. 21 ( 2 trojky ), Pabiš 12 ( 4 trojky ), Nebus M. 10, Michálik 9 ( 3 trojky ), Briatka 7, Ďorďai 3, Heleš 3, Greguš, Oláš.

  • B.S.C. Bratislava - BK AS Trenčín 96:49

Body AS: Briatka 10, Nebus O. 10, Heleš 8, Pabiš 7, Nebus M. 6, Ďorďai 5, Michálik 3, Greguš, Oláš.

  • BK AS Trenčín - ŠBK Junior Levice 33:107

Body AS: Nebus M. 11, Nebus O. 8, Greguš 4, Briatka 4, Pabiš 4, Michálik 2, Ďorďai, Heleš, Oláš.

  • BK AS Trenčín - BKM Junior UKF Nitra 41:108

Body AS: Nebus M. 12, Michálik 6, Greguš 5, Briatka 4, Pabiš 4, Oláš 3, Ďorďai 3, Nebus O. 2, Heleš 2.


Mária Felixová – trénerka AS.

„ Chalani majú za sebou veľmi náročné zápasy, avšak presne s týmto cieľom sme aj do Gold skupiny išli. Pravdupovediac sme to nebrali prvotne ako kvalifikáciu na Gold ligu, ale hlavne ako prípravu a možnosť zahrať si práve proti takto silným súperom, s akými sme sa aj stretli. Naproti ostatným tímom nám chýbajú predovšetkým zápasové skúsenosti, a tým, že by sme sa prihlásili rovno do Silver ligy by sme prišli o 7 kvalitných zápasov, ktoré sme v priebehu 2 víkendov dokázali odohrať. Mne ako aj chalanom tieto zápasy presne ukázali na čom potrebujeme viac makať a trénovať, na čo sa pripraviť v hlavnej časti súťaže, ale tiež sme samozrejme videli na čom môžeme v zápasoch stavať. 

Teší ma aj fakt, že to chalani kondične zvládli a taktiež, že sa nám nik výrazne nezranil, a teda môžeme naplno pokračovať v príprave na ligu. Musím ale chalanov pochváliť za prístup ku každému zápasu, pretože sa nevzdávali aj keď sa náskok súpera zvyšoval. Verím, že ak sa nám podarí poučiť sa z vlastných chýb z týchto zápasov, tak na nás v Silver lige počkajú už aj prvé výhry. Všetko však krok po kroku.“


V sobotu vycestovala výprava kadetiek na dva zápasy na pôdu historicky najúspešnejšieho klubu v ženskom basketbale – do ružomberskej Koniarne. Naše dievčatá v oklieštenej zostave nastúpili na prvý zápas s prílišným rešpektom, neskôr sa však otriasli a v druhom polčase prvého zápasu dokázali byť Ružomberčankám vyrovnaným súperom. V následnej odvete sa naše dievčatá zlepšili vo viacerých aspektoch avšak domáce hráčky si výsledok ustrážili.

  • MBK Ružomberok - BK AS Trenčín 78:25

Body AS: Paulínyová 8, Žilinčanová 6, Makovcová 3, Kubová 2, Nemcová 2, Dobiašová 2, Kozáková 2, Pápištová, Császárová, Hlávková.

  • BK AS Trenčín - MBK Ružomberok 25:68

Body AS: Makovcová 8, Dobiašová 8, Kubová 3, Kozáková 3, Paulínyová 2, Pápištová 1, Hlávková, Žilinčanová, Császárová, Nemcová.

Richard Ďorďai – tréner AS.

„Do Ružomberka sme cestovali v podstatne oslabenej zostave (absencie spôsobené chorobou) s cieľom potvrdiť zlepšujúci sa herný výkon z predchádzajúceho víkendu. Od začiatku sme však nastúpili s príliš veľkým rešpektom a súper nás takmer do ničoho nepustil. Cez polčas sme si povedali, že zbytočný rešpekt treba hodiť za hlavu a začať hrať to, čo nás zdobilo minulý zápas. Dievčatá k tomu pristúpili zodpovedne a druhý polčas sme už hrali podstatne lepšie. Napriek tomu súper zápas v pohode dohral a zaslúžene zvíťazil.

Do druhého zápasu sme vstúpili podstatne lepšie aj napriek tomu, že domáce dievčatá držali bezpečný náskok. Chceli sme eliminovať zlý vstup z predchádzajúceho zápasu, čo sa nám aj čiastočne darilo. Počas oboch zápasov sme doskočili celkovo 54 lôpt, čo s týmto súperom beriem ako veľké pozitívum. Odohrali sme dva náročné zápasy, ktoré nám ale veľa ukázali. Máme na čom pracovať, no už teraz sa musíme pripraviť na náročnú sobotu, kedy v dvoch zápasoch po sebe privítame dievčatá z Banskej Bystrice.“


V pondelok 27.9. sa naši kadeti predstavili na predohrávke zápasu v Prievidzi. Osmica našich hráčov začala zápas vyrovnane, avšak so súperom, ktorý nás prevýšil či už výškovo a fyzicky ako aj skúsenosťami, sme udržali krok len prvé minúty zápasu. Naši chalani sa dokázali presadzovať v útoku 5 na 5, avšak robila nám problémy ich celoplošná obrana z ktorej prievidžania dokázali ťažiť v podobe rýchlych protiútokov. Veľkú úlohu zohralo na strane domácich hráčov útočné doskakovanie, ktoré naši hráči nedokázali eliminovať a z toho následne súper zakončoval z ľahkých pozícií.

  • MBA Prievidza - Basketbalový klub AS Trenčín 120:47

Body AS: Pira 18, Goga 10, Gajdoš 7, Heleš 6, Barniak 2, Suchý 2, Králik 2, Hamaj.

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 28.3.2024

Päť našich kategórií vycestovalo na Easter tournament do Ostravy

Dnes ráno vyrazila 65-členná výprava už po 3. krát na Veľkonočný turnaj do...

Aktuálne 27.3.2024

REPORT MLÁDEŽE - 23.- 24.3.2024 - DIEVČATÁ

Počas posledného víkendu sa predstavili v dievčenských zápasoch staršie žiačky a mladé ženy.

Aktuálne 26.3.2024

REPORT MLÁDEŽE - 23.- 24.3.2024 - CHLAPCI

Počas posledného víkendu sa z chlapčenských kategórií predstavili mladší minižiaci, mladší žiaci,...

Aktuálne 25.3.2024

V prvých Play-off zápasoch sa potvrdila úloha favorita

Naše extraligistky odohrali počas troch dní dva zápasy play off proti Piešťanským...

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA