Mládež 31.8.2021

Historické víťazstvo juniorov na Memoriáli Jána Cellera

V dňoch 27. - 29. 8. 2021 sa uskutočnil Memoriál Jána Cellera - trenčianskej trénerskej basketbalovej legendy. Chlapci narodení v r. 2003 a mladší sa predstavili v Športovej hale na Sihoti.

V piatok 27.8. otvorili turnaj naši juniori proti tímu z Handlovej. Zápas sme začali výborne keď sme po prvej štvrtine vyhrávali, avšak po zvyšok zápasu sa ukázali väčšie skúsenosi súpera, ktorý si spravil náskok vynikajúcou trojkovou steľbou a udržal si výhru až do konca zápasu. Aj napriek tomu, že turnaj bol organizovaný pre ročníky 2003 a mladších, náš juniorský tím BK AS Trenčín tvoria okrem jedného hráča tejto vekovej kategórie, prevažne hráči narodení v r.2004 a 2005 až 2006. Práve takéto zápasové konfrontácie sú pre našich menej skúsených hráčov veľmi cenné a nenahraditeľné.

  • BK AS Trenčín - ŠBK Handlová 45 : 69

Body AS: Ďorďai 7, Nebus M. 6 (13 doskokov), Briatka 6, Šintál 5, Heleš 5, Michálik 5, Nebus O. 4, Stručka 4, Greguš 3.


V rovnaký deň naši hráči nastúpili proti družstvu Svitu. Mohli sme vidieť vyrovnaný zápas od začiatku zápasu kedy sme po prvej štvrtine vyhrávali o jeden bod. Osudnou sa nám stala druhá štvrtina, ktorú sme prehrali vysoko o 23 bodov, pretože druhý polčas sme obidve časti hry vyhrali. Našim chlapcom patrí veľká pochvala za veľké chcenie a nasadenie, pretože v zápase prehrávali aj o 30 bodov a dokázali sa do zápasu vrátiť až na rozdiel 5 bodov. Nakoniec nám na otočenie skóre nestačil čas, ale bol to veľmi atraktívny zápas aj pre oko diváka.

  • BK AS Trenčín - BKM Iskra Svit 64 : 72

Body AS: Pabiš 15 (3 trojky), Šintál 11, Nebus O. 11 (9 doskokov), Nebus M. 10 (12 doskokov), Briatka 9, Ďorďai 5, Michálik 3.


V sobotu prvý zápas na nás čakal súper z Kežmarku. Do zápasu chlapci vstúpili plne koncentrovane a po piatkových prehrách plne namotivovaní na prvé víťazstvo. Hráči si zápas užívali z čoho vyplýval aj náskok, ktorý po každej štvrtine na našom konte narastal. Veľmi nás teší, že do zápasu zasiahla celá dvanástka našich hráčov a všetci sa tak zaslúžili o historicky prvé víťazstvo juniorov v našom klube.

  • BK AS Trenčín - MŠK Kežmarok 74 : 36

Body AS: Nebus M. 19 (9 doskokov), Briatka 14 (10 doskokov), Ďorďai 14 (2 trojky), Michálik 7, Pabiš 6, Novák 6, Šintál 4, Heleš 3, Greguš 1.


Po vydarenom zápase proti Kežmarku naši chlapci vyzvali neskôr v sobotu večer súpera z Považskej Bystrice. Celý zápas bol ako na hojdačke, trenčania vyhrali dve zo štyroch štvrtín, a mohli sme vidieť veľmi bojovné výkony plné emócií. Záver zápasu lepšie zvládli skúsenosťami hosťujúci hráči, avšak každý divák ktorý prišiel povzbudiť našich hráčov mohol po zápase odchádzať z haly so spokojným pocitom z kvalitného basketbalu.

  • BK AS Trenčín - IMC Slovakia Považská Bystrica 66 : 72

Body AS: Briatka 16 (2 trojky), Nebus M. 15 (10 doskokov), Pabiš 12, Heleš 7, Ďorďai 6, Michálik 6, Šintál 4 (12 doskokov). 


Turnaj uzavreli naši juniori zápasom proti najväčšiemu favoritovi z Bánoviec nad Bebravou. Súper vyhral predošlé dni všetky súboje, tak sme si do zápasu nastavili určité činnosti, ktoré sme chceli zlepšiť naproti predošlým zápasom. Bánovčania sa prezentovali pekným behavým basketbalom, na ktorý naši chlapci nedokázali nájsť ten správny kľúč. Do zápasu zasiahli všetci hráči ktorí boli k dispozícii a mohli tak nadobudnúť cenné skúsenosti.

  • BK AS Trenčín - BBK Bánovce nad Bebravou 46 : 84

Body AS: Nebus M. 12 (9 doskokov, 2 trojky), Briatka 6, Šintál 6, Stručka 6, Heleš 6, Novák 4, Michálik 3, Pabiš 3.



  • Finálne umiestnenie tímov: 

  1. 1. BBK Bánovce nad Bebravou
  2. 2. ŠBK Handlová
  3. 3. IMC Slovakia Považská Bystrica
  4. 4. BKM Iskra Svit
  5. 5. BK AS Trenčín
  6. 6. MŠK Kežmarok


  • All stars 5 turnaja : 

  1. Matúš Špánik ( Bánovce nad Bebravou )
  2. Milan Geleta ( Handlová )
  3. Andrej Blaško ( Považská Bystrica )
  4. Matúš Nebus ( Trenčín )
  5. Dominik Kester ( Svit )

Najlepší strelec turnaja : Pavel Gajdoš ( Bánovce nad Bebravou ) - dokopy nastrielal 124 bodov

Špeciálna cena najlepšieho hráča v poslednom tíme : Timotej Soják ( Kežmarok )

Cena Fair Play : Tomáš Pix ( Kežmarok )


Na foto - trénerka AS Mária Felixová s All stars AS Matúšom Nebusom


  • Ohlasy po turnaji:

Matúš Nebus ( All stars - BK AS Trenčín )

"Veľmi ma teší, že sme si konečne mohli zahrať v Trenčíne pred domácim publikom. Určite sme v piatich zápasoch získali veľa skúseností, ktoré sa nám hodia do blížiacej sa sezóny. Musíme popracovať na doskokoch a taktiež sme mali veľa strát. 

Sme veľmi radi, že sa nám podarilo vyhrať náš prvý zápas, proti Kežmarku."

Dominika Drobná ( trénerka BKM Svit )

"Sme veľmi radi, že sme mali možnosť zúčastniť sa prvého ročníka memoriálu Jána Cellera, ktorý sa organizoval v Trenčíne. V prvom rade by sme sa chceli poďakovať organizátorom za pozvanie a zorganizovanie skvelého podujatia. Na juniorský turnaj sme prišli s mladšou zostavou, zloženou prevažne z kadetov ročníka 2005 a 2006, keďže naše druhé kadetské druzstvo bolo v tom čase na turnaji v Seredi. Turnaj splnil všetko, čo sme od neho očakávali. Hrali sme päť ťažkých zápasov, v ktorých nastúpili a veľkú porciu minút dostali všetci hráči, ktorí na turnaj išli. Zápasy proti starším chlapcom nám poskytli množstvo skúseností, ktoré sa pokúsime zúžitkovať v blížiacej sa sezóne. Náročná letná príprava vyvrcholila kvalitným turnajom a my sme spokojní. 

Dúfame, že sa na turnaji predstavíme aj o rok."

Jakub Gajdoš ( tréner BBK Bánovce nad Bebravou )

"Každopádne ďakujeme za pozvanie, sme radi že sme mohli prísť na turnaj, ktorý prebehol bez problémov a spestril nám letnú prípravu a ukázal nám veci na ktorých musíme popracovať pred začatím ligy. Ak bude možnosť prídeme znova veľmi radi. 

Držíme Vám palce do sezóny, nech Vás obchádzajú zranenia a nezbrzdí vašu dobre začatú prácu Covid."

Maroš Minárik ( tréner ŠBK Handlová )

"Turnaj nám ukázal naše slabé a silné stránky, no stále máme na čom pracovať. Konečné umiestnenie na 2. mieste nám spravilo radosť.

Ďakujeme organizátorom za pozvanie na výborne zorganizovaný turnaj!"

Peter Roman ( tréner IMC Považská Bystrica )

"Za basketbalový klub IMC Považská Bystrica chcem ešte raz poďakovať za možnosť zúčastniť sa Memoriálu Jána Cellera, zo športového pohľadu to bolo pre nás veľmi vhodné. Súperi nám plne vyhovovali, zápasy boli pre nás v tomto momente prípravy vhodní. Najväčšiu radosť sme mali zo samotnej možnosti hrať a stretnúť sa s priateľmi z basketbalového prostredia. Myslím, že vždy sa dá urobiť čokoľvek lepšie, ale momentálne ma nenapadajú žiadne podstatné negatíva na turnaji. Keďže sme dochádzali tak nám nie úplne vyhovovalo vyžrebovanie, ale zvládli sme to takže všetko OK. 

Veľmi ďakujeme a tešíme sa do skorého videnia v halách a telocvičniach."

Jozef Juhász ( tréner MŠK Kežmarok )

"Prvého ročníka memoriálu Jána Cellera sme sa zúčastnili na základe pozvánky organizátorov. Náš celok juniorov je zmixovaný z hráčov ročníka 2003 až 2006, a v podstate sme absolvovali prvé duely po krátkej letnej príprave. Aj keď nám turnaj výsledkovo nevyšiel podľa našich minimálnych predstáv, ukázal nám, že sme sa vydali vcelku dobrou cestou pred touto sezónou. Organizátori turnaja pripravili pre nás kvalitné duely so súpermi, s ktorými sa v súťaži nestretávame. Taktiež sme boli spokojní, ako hráči, tak aj tréner, s ubytovaním a stravou na turnaji. Budeme veľmi radi, pokiaľ budeme pozvaní aj na ďalšiu edíciu turnaja, aj za to, aby sme si zahrali nielen v malej ale aj v hlavnej hale, pretože pre všetky zúčastnené tímy by to bola ešte extra motivácia navyše. 

Ďakujeme organizátorom za príjemné a športové chvíle v Trenčíne a tešíme sa na ďalšie stretávania v budúcnosti, či už v Trenčíne, v Kežmarku, ale aj niekde inde na Slovensku."

Richard Ďorďai ( manager BK AS Trenčín, organizátor turnaja )

"Máme za sebou prvý ročník memoriálu, ktorý bol venovaný trénerskej legende Jánovi Cellerovi. Keď sme rozmýšľali komu by sme mali takto veľký turnaj venovať, tak padlo jednoznačné rozhodnutie, že to musí byť práve Janko Celler. Jemu totiž vďačíme, že nám basketbal ostal v srdci.
Čo sa týka turnaja, tak z jeho priebehu sme mali skutočne dobrý pocit. Pozvali sme mimoriadne kvalitné družstvá, ktoré v rámci svojej kategórie už dlhoročne dosahujú kvalitné výsledky. Určite im patrí veľká vďaka, že počas prípravy si vybrali práve náš turnaj.
Naši chlapci veľmi milo prekvapili, no čo sa týka hernej kvality a zhodnotenia, tak to nechám na trénerku Majku Felixovú.
Ešte raz mi dovoľte poďakovať všetkým družstvám a ich trénerom za ochotu prísť. Neodpustím si ale fakt, že veľké ďakujem patrí aj rodine Jána Cellera, ktorá nás sprevádzala celým turnajom. Či to už bol jeho syn Braňo, ktorý turnaj slávnostne otvoril, ale veľmi milo prekvapila manželka Jána Cellera, ktorá nás poctila svojou prítomnosťou v sobotný večer, kedy naši chlapci odohrali kvalitný zápas s Považskou Bystricou.
Sme radi, že práca našej trénerky sa postupne ukazuje a kvalita celého družstva za posledné obdobie výrazne narástla. Badateľný progres ukazuje nielen hra ale aj samotný výsledok jednotlivých zápasov.
Už teraz sa tešíme na druhú časť memoriálu v podobe turnaja kadetiek, ktorý sa bude konať o dva týždne."

Mária Felixová ( trénerka BK AS Trenčín )
"V prvom rade sa chcem poďakovať celému klubu BK AS Trenčín na čele s Richardom Ďorďaiom za zorganizovanie Memoriálu. Celý turnaj bol pre nás veľkou previerkou pred novou sezónou, ktorá sa začína už o dva týždne, a práve konfrontácia so silnými súpermi zvučných mien bola pre mňa aj celý tím skvelou príležitosťou predviesť to, čo sme natrénovali za posledné mesiace. Práve náročné zápasy nám dokážu dať neskutočne veľké skúsenosti, ktoré našim hráčom chýbajú, a som vďačná, že mali príležitosť zahrať si proti basketbalistom, ktorí sa vo veľkej väčšine pohybujú v basketbalovom svete o niekoľko rokov dlhšie. Chalani ukázali v zápasoch veľkú bojovnosť a zanietenosť pre hru, a zároveň nám ukázali na čom presne treba ešte viac pracovať v tréningoch. 
Veľmi ma teší, že sme sa mohli ukázať na domácej pôde a zároveň tu aj dosiahnuť krásne prvé víťazstvo. V zápasoch proti Svitu a Považskej Bystrici chalani hrali slušný basketbal, a ukázali aj niekoľko naozaj okulahodiacich akcií. Musíme však popracovať viac na odstavovaní súpera po streľbe, na pomáhaní v obrane zo strany bez lopty a na lacných stratách, pretože práve tieto tri veci nás najviac v zápasoch potrápili.
Gratulujem mojim hráčom ku výkonom - individuálnym aj kolektívnym, a tiež ku prvému víťazstvu a verím, že ich počas sezóny bude ešte viac, pokiaľ budú na sebe makať tak tvrdo a poctivo ako doteraz."

Kompletný výsledkový sumár:


BK AS Trenčín:ŠBK Handlová45 : 69
BBK Bánovce nad Bebravou:IMC Považská Bystrica95 : 53
MŠK Kežmarok:BK Iskra Svit35 : 69
ŠBK Handlová:BBK Bánovce nad Bebravou59 :87
BK AS Trenčín:BK Iskra Svit64 : 72
IMC Považská Bystrica:MŠK Kežmarok70 : 33
BK Iskra Svit:BBK Bánovce nad Bebravou31 : 80
BK AS Trenčín:MŠK Kežmarok74 : 36
IMC Považská Bystrica:ŠBK Handlová48 : 72
MŠK Kežmarok:BBK Bánovce nad Bebravou41 : 89
BK Iskra Svit:ŠBK Handlová43 : 71
IMC Považská Bystrica:BK AS Trenčín72 : 66
ŠBK Handlová:MŠK Kežmarok94 : 36
BK Iskra Svit:IMC Považská Bystrica40 : 55
BBK Bánovce nad Bebravou:BK AS Trenčín84 : 46

ĎAKUJEME VŠETKÝM ZÚČASTNENÝM TÍMOM ZA BASKETBALOVÉ ZÁŽITKY A TEŠÍME SA NA VÁS ZNOVA NIEKEDY NA SPOLOČNEJ PALUBOVKE!

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 28.3.2024

Päť našich kategórií vycestovalo na Easter tournament do Ostravy

Dnes ráno vyrazila 65-členná výprava už po 3. krát na Veľkonočný turnaj do...

Aktuálne 27.3.2024

REPORT MLÁDEŽE - 23.- 24.3.2024 - DIEVČATÁ

Počas posledného víkendu sa predstavili v dievčenských zápasoch staršie žiačky a mladé ženy.

Aktuálne 26.3.2024

REPORT MLÁDEŽE - 23.- 24.3.2024 - CHLAPCI

Počas posledného víkendu sa z chlapčenských kategórií predstavili mladší minižiaci, mladší žiaci,...

Aktuálne 25.3.2024

V prvých Play-off zápasoch sa potvrdila úloha favorita

Naše extraligistky odohrali počas troch dní dva zápasy play off proti Piešťanským...

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA