Mládež 25.8.2021

Memoriál Jána Cellera - čo nás čaká?

Počas 27.-29.8.2021 sa v Športovej hale na Sihoti uskutoční turnaj juniorov na počesť Jána Cellera.

  • Naši basketbalisti sa postupne predstavia v piatok o 9,00 proti Handlovej a o 17,00 proti Svitu
  • V sobotu pokračujú zápasmi o 11,00 proti tímu z Kežmarku a o 19,00 proti Považskej Bystrici
  • Turnaj uzavrieme v nedeľu o 13,00 proti Bánovciam nad Bebravou


  • V piatok cca o 12,30 sa uskutoční Otvárací ceremoniál, a v sobotu po 12tej sa môžete tešiť na krátky kultúrny program, kedy uvidíte hrať našich mladších chlapcov proti folkloristom - a to v rámci projektu "Sobota v nedeľu", ktorý sa uskutoční aj kvôli nominácii Trenčína ako hlavného mesta kultúry 2026

Tešíme sa na všetkých, ktorí si nájdu cestu do Športovej haly, určite si prídete na svoje ak máte blízko ku športu!


  • Poďme si teraz v krátkosti predstaviť našich súperov:


ŠBK HANDLOVÁ 


V roku 1964 bola otvorená základná škola Sever, a to možeme považovať za začiatok basketbalu v Handlovej. Za posledné 4 roky klub zmenil vedenie a ich hlavným cieľom bolo znovunaštartovanie celej mládežníckej pyramídy chlapcov aj dievčat. V aktuálnej sezóne prihlasuje klub 8 mládežníckych tímov od prípravky, cez mladších žiakov a žiačky až po kadetky a juniorov, čo vytvára klubu výbornú vizitku. Viac informácií o klube nájdete na ich webe www.SBKHA.sk .


BK ISKRA SVIT 


Basketbalový klub mládeže je občianske združenie, ktoré zabezpečuje výchovu chlapčenskej basketbalovej mládeže pod Tatrami. Ich členskú základňu tvoria deti a mládež zo Svitu, Popradu a okolia. BKM v spolupráci so školami a mestom Svit zabezpečuje výkonnostný mládežnícky basketbal so všetkými formami tréningového a regeneračného procesu. V súčasnej dobe tvorí ich členskú základňu približne 120 detí a mládežníkov zo Svitu, Popradu a okolia. Hráči sú rozdelení do 9 mládežníckych družstiev od mladších mini žiakov až po juniorov, ktoré hrávajú pravidelne súťaže v celoslovenských a regionálnych súťažiach a umiestňujú sa na popredných priečkach vo svojich kategóriách. Úzka spolupráca s extraligovým družstvom Iskra Svit dáva možnosť všetkým hráčom BKM zúčastňovať sa na extraligových zápasoch a naopak hráči Iskry Svit sa aktívne zúčastňujú tréningového procesu mládežníckych družstiev a odovzdávajú svojim mladým kolegom obrovské skúsenosti.


MŠK KEŽMAROK


Basketbal v Kežmarku už píše svoju históriu od roku 1934, keď ho na vtedajšom slovenskom gymnáziu predstavili a vyučovali vtedajší profesori telesnej výchovy. Po skončení 2. svetovej vojny gymnázium pokračovalo v tréningoch a vďaka zanietenosti trénerov i hráčov sa dostavili aj prvé víťazstvá. Družstvo Kežmarku v sezóne 1956/57 získalo 4. miesto na majstrovstvách Československa v staršom doraste, čo bolo pre mesto obrovským úspechom. V 60. a 70. rokoch Kežmarčania hrali v krajských majstrovstvách, kde stále okupovali čelo tabuľky. Mládež bojovala taktiež v krajských majstrovstvách a druhý výrazný úspech sa podaril v sezóne 1986/87, keď mladší dorastenci postúpili do 1. SNL. Po nežnej revolúcii aj naďalej pokračovala činnosť basketbalového klubu v rámci TJ Kežmarok a neskôr ŠK Kežmarok 1907. Muži hrávali 1. a 2 ligu, juniori regionálne majstrovstvá a kadeti i starší žiaci hrávali aj celoslovenské súťaže. Najväčším úspechom od vzniku samostatnej SR bolo 10. miesto juniorov v sezóne 2002/2003 v celoslovenskej súťaži. Muži mali najlepšie umiestnenie v 1. lige v sezóne 1998/1999, keď obsadili 12. miesto. V súčasnosti v klube pracuje prípravka chlapcov, starší žiaci, juniori a muži, keď juniori hrávajú celoslovenskú súťaž, žiaci a muži pôsobia v regióne východ. Basketbal v Kežmarku v roku 2024 oslávi už svoje 90.narodeniny a tak už teraz pripravujeme aj pamätnicu, ktorá bude tomuto športu v Kežmarku venovaná.


IMC SLOVAKIA POVAŽSKÁ BYSTRICA


Basketbal v Považskej Bystrici má už viac ako 60-ročnú tradíciu, prvý oficiálny oddiel bol založený v roku 1955. Novšia história sa datuje približne 20 rokov dozadu s príchodom firmy IMC Slovakia, s.r.o., ako hlavného sponzora a podporovateľa. Prioritou je výchova basketbalovej mládeže, družstvo Mužov zložené skoro výhradne len z ich odchovancov pôsobí v 1.lige. Viacero odchovancov sa presadilo do extraligových celkov a reprezentačných výberov všetkých vekových kategórií. Ich družstvá získali 9 titulov Majstra Slovenska v rôznych kategóriách a viacero ďalších medailových umiestnení. V klube cítia veľkú hrdosť, keďže k poslednému úspechu mužskej reprezentácie - postupu do kvalifikácie na MS 2023, prispeli aj ich traja odchovanci - Šimon Krajčovič, Mário Ihring a Jakub Petráš.


BÁNOVSKÝ BASKETBALOVÝ KLUB


História Bánovského basketbalového klubu sa začala datovať dňom 3.8.1999,kedy boli oficiálne zaregistrovaný Ministerstvom vnútra Slovenskej republiky ako športový klub. V sezóne 2003/2004 klub bojoval v I.basketbalovej lige . Aktuálne pôsobia bánoveckí chlapci v mladších a starších žiakoch, v juniorskom tíme a 3.najvyššej mužskej súťaži.


  • Na zopakovanie pripájame zápasový program celého turnaja:

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 28.3.2024

Päť našich kategórií vycestovalo na Easter tournament do Ostravy

Dnes ráno vyrazila 65-členná výprava už po 3. krát na Veľkonočný turnaj do...

Aktuálne 27.3.2024

REPORT MLÁDEŽE - 23.- 24.3.2024 - DIEVČATÁ

Počas posledného víkendu sa predstavili v dievčenských zápasoch staršie žiačky a mladé ženy.

Aktuálne 26.3.2024

REPORT MLÁDEŽE - 23.- 24.3.2024 - CHLAPCI

Počas posledného víkendu sa z chlapčenských kategórií predstavili mladší minižiaci, mladší žiaci,...

Aktuálne 25.3.2024

V prvých Play-off zápasoch sa potvrdila úloha favorita

Naše extraligistky odohrali počas troch dní dva zápasy play off proti Piešťanským...

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA