Mládež 23.8.2021

Memoriál Jána Cellera už tento piatok

Už tento piatok sa začne 1. ročník Memoriálu Jána Cellera. Dokopy 6 slovenských tímov v kategórii Juniori sa stretnú v Športovej hale na Sihoti, a v priebehu troch dní uvidíme dokopy 15 kvalitných zápasov.

Kto bol Ján Celler?

Dovoľte nám Vám v krátkosti predstaviť túto trénersku legendu basketbalu v Trenčíne, na ktorej počesť organizujeme tento Memoriál.

  • Začínal svoju trénerskú „kariéru“ ako študent strojníckej priemyslovky v Novom Meste nad Váhom, kedy za pár mesiacov naučil hrať volejbalistky basketbal a ihneď sa s nimi stal majstrom ČSR.

  • Po skončení školy hrával za miestnu TJ TTS a keďže mu to aj slušne padalo, tak sa sem tam objavoval aj v širšej reprezentácii ČSR čo bolo dôvodom pre absolvovanie trojročnej vojenskej služby v basketbalovom klube Tankista ( dnes by to bola Dukla ) Praha. Po skončení „vojny“ sa vrátil domov a už sa venoval hlavne trénovaniu chlapcov, a to aj od najmladších prípravkárov s ktorými si často basketbalová lopta robila čo chcela.

  • Hlavným stanom trenčianskeho basketbalu sa v sedemdesiatych rokoch stala telocvičňa a asfaltové ihrisko na dvore Základnej školy na Hodžovej ulici, ľudovo nazývanej Sedmička. Máloktorý vysoký, urastený chalan hlavne zo sídliska Sihoť ostal bez jeho povšimnutia – bol okamžite presvedčovaný aby začal chodiť na basket. Boli prípady, kedy otec atakoval rodičov, aby chlapca púšťali na tréningy. A bol aj taký chalan – meno mu darujem, ktorého chodil ťahať z postele na tréning a ktorý nakoniec urobil slušnú basketbalovú kariéru.

  • Známe sú jeho momenty z tréningov, ako napríklad zväzok kľúčov, ktorý sa často ocitol na parketách, keď ho chlapci nepočúvali, resp. nerobili to čo od nich požadoval. Pamätné je aj jeho dbanie o výzor zverencov, ktorý museli chodiť ostrihaní. Ak však opakovane neakceptovali jeho požiadavku, vytiahol nožničky a v sprchách účes vyriešil.

  • Trénerstvu sa venoval cca 40 rokov, pričom za ten čas mu prešli rukami stovky chlapcov, z ktorých sa stali aj úspešný basketbalisti, a presadili sa aj v najvyššej československej a neskôr v slovenskej najvyššej lige.

  • Bol hlavne trénerom, ktorý vedel chlapcov pochváliť, povzbudiť a získať si ich srdcia pre basketbal. Aj dnes stretávame už starších pánov, ktorí na neho radi spomínajú. Pre väčšinu z nich mal jednoduchú prezývku - „starý Ceko“ . 


Rozpis zápasov:


Srdečne Vás všetkých pozývame na zápasy, vstup je zdarma.

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 22.4.2024

UMB sa ujala vedenia v sérii 1:0

V sobotu 20.4.2024 sa naše ženy predstavili v zápase o umiestnenie na palubovke UMB Banskej Bystrice.

Aktuálne 19.4.2024

Program zápasov | 20. - 21.4.2024

Počas víkendu sa predstavia viaceré naše mládežnícke kategórie, posledné zápasy v sezóne odohrá mikroliga...

Aktuálne 18.4.2024

REPORT MLÁDEŽE - 13.- 14.4.2024 - CHLAPCI

Počas posledného víkendu sa predstavili na domácej palubovke v jednom zápase mladší minižiaci, po...

Aktuálne 18.4.2024

REPORT MLÁDEŽE - 13.- 14.4.2024 - DIEVČATÁ

Počas posledného víkendu odohrali mladé ženy svoje posledné zápasy sezóny a staršie žiačky...

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA